Počela je prodaja ulaznica online na www.ticketshop.hr za veliki duhovno - glazbeni događaj na Višnjiku u Zadru koji se održava u petak, 24. travnja s početkom u 20,00 sati.

U dvorani Krešimira Ćosića u ŠC Višnjik koncert suvremene duhovne glazbe kojega mnogi iščekuju kao željeni glazbeni spektakl u središtu Dalmacije očekuje se između 7 000 i 10 000 posjetitelja, koliki je maksimalan kapacitet te treće po veličini sportske dvorane u Hrvatskoj.

vizual-visnjik-hrvatska-u-plavom-kaputicu.jpg

Na Večeri slavljenja pod geslom 'Hrvatska u Plavom kaputiću' nastupaju: Alan Hržica, Marija i Ivana Husar, Sestre Palić i Sestre Ramljak.

Prihod od prodaje karata namijenjen je za pomoć u izgradnji 'Kuće sjećanja Plavi kaputić' pokraj Vukovara.

To je projekt udruge 'Plavi kaputić' čija je predsjednica Željka Jurić Mitrović, 'djevojčica u plavom kaputiću' iz prognaničke vukovarske kolone 1991. g. koja je jedan od simbola stradanja u Domovinskom ratu.

I još jedna jako važna napomena za sve koji žive izvan Zadarske nadbiskupije a doći će iz udaljenijih krajeva u Hrvatskoj i iz BiH na taj koncert u Zadar.

Dobrotom i susretljivošću Denisa Karlovića, direktora ŠC Višnjik, u prostoru Višnjika putnici iz udaljenijih krajeva od Zadra koji će biti posjetitelji koncerta imat će mogućnost besplatno prespavati u velikim dvoranama Višnjika s petka na subotu, 24. / 25. travnja. Potrebno je samo da ljudi ponesu vreće za spavanje u kojima će spavati ili osobne podloge i pokrivač. Higijenski uvjeti, sanitarni čvor i tuševi pripadajuće su osigurani uz te dvorane za smještaj.

Prema mnogim najavama i atmosferi na društvenim mrežama uz taj događaj, u Zadar će u petak 24. 4. doći mnogi iz svih dijelova Hrvatske. Višnjik i Zadrani ih širokog srca čekaju, pozivaju u zajedništvo u želji da ta Večer slavljenja bude zajednička priča svih nas i milosno iskustvo u pomazanju Duha Svetoga, o čemu su svjedočili mnogi već na nedavnom takvom koncertu u zadarskim Jazinama.

Organizator koncerta je Caritas Zadarske nadbiskupije. Pokrovitelji su Grad Zadar i Zadarska županija. Medijski pokrovitelji su HKR i Laudato televizija.

U znak dobrodošlice i podrške velikom događaju na Višnjiku koji će po svojoj molitvi darovati naš narod i biti kao duhovna obnova, u četvrtak 27. veljače u Salonu Nadbiskupskog doma u Zadru nadbiskup Puljić primio je Alana Hržicu.

alan-hrzica-nadbiskup-puljic.jpg

Foto: Ines Grbić

Nadbiskup je zahvalio Alanu za sve što čini u svom požrtvovnom i svjedočkom evangelizacijskom poslanju te ga je prigodno i darovao, između ostaloga, i kemijskom iz Rima, u želji da i dalje bude 'hitra pisaljka' u rukama našega Gospodina Pisara.

Na kraju večeri prisutnima će prigodnu riječ uputiti i zadarski nadbiskup Želimir Puljić. Nadbiskup Puljić osobno je podržao taj događaj i na njegov poticaj, nadbiskupovim Pismom svećenicima, u prodaju karata angažirat će se svi župnici u Zadarskoj nadbiskupiji.

Karta za sjedeće mjesto na najvišim tribinama iznosi 60,00 kn. Sjedeće mjesto na tzv. teleskopskim tribinama, u sredini gledališta, iznosi 50,00 kn. Cijena ulaznice za parter - stajanje je 40,00 kn. Prodajna mjesta za karte www.ticketshop.hr u Zadru su na adresama:

TISAK media Zadar Supernova
Ulica akcije Maslenica 1

TISAK Zadar Kalelarga I
Elizabete Kotromanić 2

COMBO Music shop
Ul. Vlatka Mačeka

U tjednu od 2. ožujka karte za Večer slavljenja će biti dostupne u prodaji ispred crkava nedjeljom i u župnim uredima u Zadarskoj nadbiskupiji.

Karte će se moći kupiti i na sljedećim lokacijama: Agencija Puntamika line na Autobusnom kolodvoru u Zadru, knjižara Naklada Benedikta u Zadru i trgovina Šik u Zadru kod '4 kantuna' u središtu Zadra na poluotoku.

Ines Grbić

Zanima te i ovo?
Vrhbosanska nadbiskupija prikupila 180 000 eura pomoći za područja stradala potresom
20. January 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.