Međugorje je danas opet izloženo osudi mnogih!

Za sadašnju situaciju u župi moglo bi se reći: „Ko' janje na klanje izvedoše ga… rugaju se njemu, škrguću zubima, mašu glavom!“ Jednako kao i Isus i Međugorje ovih dana proživljava svoj Veliki petak. Usamljeno, zatvoreno, optuženo, oklevetano…

Interesantno je vidjeti kako pojedini mediji, nastrojeni proliberalno i anti crkveno, koriste svaku, pa i najmanju priliku da u svojim naslovima istaknu nešto protiv Međugorja! Obično naslov govori jedno, a tekst članka nešto sasvim drugo! Obično su u naslovu neke financijske, novčane optužbe, a onda u članku neke nabacane (uglavnom krive) informacije o pandemiji korone.

Najlakše je na Međugorje udariti optužbama o zaradi. Ali zar ne zarađuju i naši političari, turistički radnici, poduzetnici… Ima onih koji puno zarade i puno daju za pomoć i razvoj. Ima onih koji zarade pa troše za sebe. U svakom poslu, radu, zanimanju moguće je zaradu iskoristiti za dobro drugih ili za svoju korist. U svakom žitu ima kukolja. Ali to je sad već prića o talentima koje nam je Bog dao i o načinu na koji ih koristimo. Znati zaraditi, znati stvoriti novac – isto je jedan veliki Božji dar koji nemaju svi ljudi, a kao i svi Božji darovi – uvijek su najmjenjeni za dobro drugoga. A dobro drugoga je onda i moje dobro!

Nitko se na Međugorju neće obogatiti

Gospa je davno u Međugorju rekla kako se NITKO OD MEĐUGORJA NEĆE OBOGATITI! Oni koji gledaju srcem i vjerom mogu to potvrditi. Sve ima svoj vjek trajanja. I svaki zlatni sjaj ima svoju tamnu pozadinu. Gospa od početka u Međugorju uči kako je važno stjecati nepropadljivo blago koje lopov, korona ili potres ne mogu uništiti. I puno je župljana koji su te Gospine poruke živjeli! Nigdje u svijetu župljani domaćini nisu davali toliko besplatnog smještaja tokom cijele godine za osobe s teškoćama ili svećenike i redovnike. A onda posebno i za velike međunarodne seminare poput Hodočašća za osobe s invaliditetom, Hodočasnike iz Istočnih zemalja ili svećenike.

Nigdje na svijetu župa nije pokrenula toliko besplatnih sekcija i tečajeva za mlade, kupovala im instrumente i opremu, podupirala sve razvojne i edukativne projekte i programe koji su za cilj imali samo to da mlade maknu s „ceste“ da im pruže mogućnost da otkriju svoje talente! O tome se baš puno u medijima ne govori!

Nasljedovateljice Učitelja

U skoro svakom članku koji su prenijeli mediji navodi se optužba o časnim sestrama koje su valjda namjerno hodale Međugorjem i širile zarazu. Neki navode kako su održavale duhovne vježbe i tako sve zarazile. Žalosno je vidjeti kako se nitko nije dosjetio i nazvao Provincijalku školskih sestara franjevki i od nje zatražio točne informacije. A kako datumi pokazuju, svi kontakti navodne časne sestre koja je došla iz Italije 6. ožujka, do danas 6. travnja rezultiraju negativnima. Na svim mjestima koje je časna – navodni nulti pacijent, obišla – do danas dakle nema zaraženih – što ruši ovu teoriju kako je koronavirus došao preko nje!!!

Tri časne sestre, zaposlenice Majčinog sela, za vrijeme dok još nisu imale nikakve simptome bolesti, na posao su dolazile pod radnom obavezom, misleći prije svega na dobrobit djece koja su , kao i sva druga djeca, bila u nemogućnosti živjeti normalno svoje školske dane. Svi znamo kako je djeci teško biti u zatvorenim prostorima, a posebno kada još imate socijalno ugroženu djecu s višestrukim problemima. Pridržavale su se točno propisanih mjera zaštite, a to je vidljivo i po tome što unatoč njihovog pozitivnog testa, u samom Majčinom selu nema puno teta i djece koji su pozitivni na koronavirus.

Sve optužbe i komentare protiv njih, setre šutke podnose nošene samo jednim ciljem: slijediti Učitelja! Onako kako je On bio krivo optužen i one prihvaćaju svoje krive osude! Stoga kamenje koje bacimo na njih, ići će nama na osudu!

Međugorje govori i šutnjom

Dok crkva stoji prazna, i dok kroz prazne klupe i ispovjedaonice fijuče vjetar – medijski prijenosi večernjeg molitvenog programa dosižu milijunske brojke. Poruka Međugorja još jača odlazi u svijet!

Samo Brda nisu prazna, na njima uvijek netko moli. Puno je onih koji u skrovitosti srca posvećuju sebe po Gospinim rukama Isusu za spasenje svijeta. Kućne crkve, obitaljska molitva jača je nego ikada!

Tako Međugorje i u šutnji govori! Da nam nema drugog puta do svetosti – doli puta kroz Veliki petak prema Uskrsu! I sigurno će doći jedan sasvim drugačiji Uskrs u ovo izbičevano Međugorje koje se kroz kušnje priprema za 40. obljetnicu Gospinih ukazanja koje se obilježava slijedeće godine: 25. lipnja 2021.

Broj četrdeset je biblijski broj i simbolizira vrijeme kušnje i pročišćenja. Ako gledamo s vjerom, prepoznat ćemo i u ovim danima tako neobičnim i neočekivanim u kojima je karantena pogodila baš srce Međugorja – župni ured, samostan fratara, samostan časnih sestara, Majčino selo – sigurno neki Božji plan koji nam treba pokazati ljudsku nemoć, a Božju svemoć. Fra Slavko, čiju 20. obljetnicu smrti obilježavamo ove godine (24. 11. 2000. – 24. 11. 2020.) sigurno sve to odozgora vodi bdijući nad svojom braćom, svojim časnama i svojom djecom, kako bi kroz ove dane kušnje još više postali „LJUDI SRCA“.

Paula Tomić/medjugorje-info.com

Zanima te i ovo?
Najava - 5. Mostarski polumaraton
25. January 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.