Sadržaj s oznakom: Paula Tomić

Zadnja Gospina poruka od 25. kolovoza 2023. sastoji se od pet rečenica. U tih pet rečenica, riječ 'srce' upotrijebljena je čak 4 puta i to ovako:

Prvu emisiju PUT SRCA u jesenskoj shemi programa Radiopostaje Mir Međugorje otvaramo s gosp. MARIOM KARAČIĆEM, ravnateljem Doma za djecu s teškoćama: „Marija naša Nada“ u Širokom Brijegu. Gosp. Mario je po struci socijalni radnik, a u Domu je počeo raditi u sklopu projekta kućne njege 2013. godine. Od 2022. godine je na funkciji ravnatelja Doma.

Draga moja braćo i sestre u Kristu, jeste li znali kako svake godine od objavljivanja papa Franjine enciklike 'Laudato si‘ (24. svibnja 2015.) kršćanska Crkva prvog dana rujna obilježava Svjetski dan molitve za skrb o stvorenomu? Ove godine, 2020., to je već 6. Svjetski dan molitve za skrb o stvorenomu i njime započinje tzv. VRIJEME STVORENOGA koje završava 4. listopada, u spomen na sv. Franju Asiškoga.

Danas na Svetkovinu Uznesenja Marijina, Crkva pred nas stavlja za model života i ponašanja jednu ženu: Blaženu djevicu Mariju. Ona, začeta bez istočnog grijeha, ima čisto srce ili srce puno milosti – kojem mi grešni ljudi težimo. 

Udarci na obitelj osjete se na sve strane. Pa i na području nazivlja! Živimo u vremenu „POLITIČKE KOREKTNOSTI“ (engl. PC - political correctness) odnosno maximalnog izbjegavanja gesti, ponašanja ili uporabe izraza koji predstavljaju ili se mogu protumačiti kao vrijeđanje ili omalovažanje određene društvene skupine il manjine.

U ponedjeljak 1. kolovoza, započinje 33. Međunarodni molitveni susret mladih u Međugorju, a 2. kolovoza Crkva slavi Gospu od Anđela, dan na koji se dobija potpuni oprost nakon ispovijedi i molitve na papine nakane u franjevačkim crkvama.

Kad govorimo o Gospinim ukazanjima u župi Međugorje, obično kao jedno od znakova providnosti zbog kojih je Gospa izabrala baš ovu župu, navodimo taj što je ova župa od svog nastanka 1892. posvećena sv. Jakovu Starijem, zaštitniku hodočasnika. A eto, Međugorje je zahvaljujući Kraljici Mira postalo jedno od najposjećenijih hodočasničkih mjesta na svijetu.

Objavljeno u Paula Tomić | 6.7.2023.

GOSPA JE JOŠ S NAMA

Najčešće sve ono što imamo ili ono što nam se događa uzimamo zdravo za gotovo. Kao nešto što se podrazumijeva. Zato nikad nismo zadovoljni i stalno tražimo nešto više.

Završila je još jedna školska godina.

U današnje vrijeme kad smo svi pomalo utučeni i bezvoljni, i kad se čini da se ne može puno toga promijeniti u svijetu oko nas, lijepo je susresti osobe koje svojim životom i djelom pokazuju kako ništa nije nemoguće onima koji vjeruju. 

Gospa nam se u mjesecu svibnju obratila sa još jednom porukom kojom nam daje smjernice za život u sadašnjem trenutku: „Draga djeco! Pozivam vas da idete u prirodu i molite da Svevišnji govori vašem srcu i da osjetite snagu Duha Svetoga da bi svjedočili ljubav koju Bog ima za svako stvorenje. Ja sam s vama i zagovaram za vas. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.“

Gospa nam je najveći primjer potpune otvorenosti poticajima Duha Svetoga i vjere u Božja obećanja. Kako tu Gospinu otvorenost i vjeru u svom životu vježbaju i žive, govori nam današnja gošća emisije PUT SRCA koja se emitira na Radiopostaji MIR Međugorje je, Manuela Grebenar, supruga i majka sedmero djece, po struci magistrica ekonomije. 

Gost emisije PUT SRCA je Goran Đukić iz Osijeka. Goran ima 42 godine i boluje od cerebralne paralize. 

Svibanj je maskiran travanjskim kišama i hladnim jutrima, nekako brzo zakucao na vrata ovogodišnje kalendarske godine. Da mu je već vrijeme, govori vegetacija koja se raskošno razbuktala šarenilom boja poljskog cvijeća, jorgovana i ruža.

Za dva dana započinju svibanjske pobožnosti.

Stranica 1 od 16