Sadržaj s oznakom: Paula Tomić

Izgleda kako se ovih dana sve nekako pogubilo. Najočiglednije su vremenske oscilacije. 

Proljetno sunce i toplije vrijeme, sve nas nekako spontano izmamljuje u prirodu!

Na počecima ukazanja u jednoj od poruka Gospa je kazala kako je izabrala ovo mjesto (Bijakovići – Međugorje) jer ovdje ljudi još imaju vjeru. Kao što nas uči KKC vjera je dar koji nezasluženo dobivamo od Boga. Ali isto tako vjera je plod žrtve i mučeništva koje su generacije naših starih podnijele u hrabrom svjedočenju svoje katoličke vjere.

Kad sotona pokušava čovjeka odvući od Božjih puteva i načina razmišljanja, on mu nikad ne pokazuje potpunu laž, odnosno suprotnost istini, jer zna kako bi nju čovjek brzo prepoznao. Ne, sotona počinje kušnju s jako suptilnim mislima, riječima ili pitanjima koja bacaju sumnju na Božju ispravnost, odnosno polako opravdavaju ljudsko, nadasve logičko zaključivanje.

Božja Riječ nas oduvijek uči kako na zemlji ništa sigurno nije i kako naše pouzdanje možemo staviti jedino u Boga koji nas, za razliku od svih ostalih i svega ostalog, nikada neće napustiti. Ako taj prvi korak vjere nismo savladali, svaka i najmanja trešnja naše ljudske sigurnosti teško će nam pasti.

Evo nas na početku još jedne KORIZME.

U današnjoj emisiji PUT SRCA promišljati ćemo o posljedicama koje izgovorene riječi ostavljaju na našu djecu. 

Objavljeno u Paula Tomić | 11.2.2022.

Zbog čega smo posebni?

Veljača nam se otvara blagdanima koji promiču život. Započinje sa 2. veljačom, blagdanom SvijećniceDanom posvećenog života. Zatim slijedi prva nedjelja u veljači - 6. veljače, kada obilježavamo Dan života. Iza toga od 7. – 14. 2. obilježavamo Tjedan braka. 

Objavljeno u Duhovni kutak | 29.1.2022.

MOĆ ZAHVALNOSTI

„Izgovarati riječi zahvalnosti pristojno je i ugodno, djelovati sa zahvalnošću velikodušno je i plemenito, ali živjeti zahvalnost isto je što i dotaknuti Raj!” – Johannes A. Gaertner

Objavljeno u Paula Tomić | 13.1.2022.

BILI BLAGOSLOVLJENI MIROM

Još uvijek me znaju iznenaditi male koincidencije tokom dana. U njima volim gledati Božju poruku i ohrabrenje kako sam baš tamo trebala biti u taj dan i u to vrijeme. Time se potvrđuje ona stara izreka kako je slučajnost zapravo drugo ime za Boga.

Objavljeno u Paula Tomić | 8.1.2022.

NE BOJ SE STADO MALO

Interesantno je kako Božja Riječ ovih dana progovara tako proročki za naša vremena. Osjećamo kako se duhovni rat sve više zaoštrava. Kako duhovne istine, dinamike te zakonitosti duhovnog života sve više postaju nevidljive ljudima. Čak i onima koji za sebe usnama kažu da su vjernici, ali na žalost nemaju u sebi upaljenu životvornu svjetiljku Duha.

Objavljeno u Paula Tomić | 22.12.2021.

BOŽIĆNO SVJETLO

Najgora stvar koja se čovjeku može dogoditi je neznanje.

Objavljeno u Paula Tomić | 13.12.2021.

UZDIGNIMO GLAVE

I ova zadnja Gospina poruka dolazi u trenutku koji u Crkvi i društvu nije nimalo miran. Naprotiv, podijeljenosti, osude, nepravde, laži, obmane, trgovanje životima nevinih, čini se rastu iz dana u dan. 

Došašće je vrijeme priprave za Božić.

DOŠAŠĆE JE DUHOVNI HOD

Fra Slavko je cijeli svoj svećenički život posvetio drugima.

Stranica 1 od 14