Posljednjih tjedana novinske su stupce i televizijske minute punile vijesti o obiteljskom zlostavljanju.

Nevjerojatne priče zgrozile su zemlju, sve su vidljiviji brojni propusti u sustavu i češće se govori o nasilju u društvu. Potpuno drugačiju priču, onu o pozitivnim obiteljskim vrijednostima poželio je ispričati jedan tata, i to kroz dnevnik igre i druženja sa svojom dvoipolgodišnjom kćerkicom Larom, piše živim.hr.

Težak zadatak

On je Petar Nižić, 24-godišnji hrvatski vojnik iz Splita, skupnik u Hrvatskoj ratnoj mornarici. Ovaj posvećeni tata, koji je u dugogodišnjoj sretnoj vezi sa zaručnicom Nikolinom, odlučio je pokrenuti akciju Budi dobar tata. Petar, koji odmalena svira i pjeva, sam je napisao dvije emotivne pjesme "Držiš dah", "Bezuvjetna ljubav" koje je posvetio pokojnom ocu te zaručnici Nikolini i kćeri.

Svakodnevnim objavama na svom Instagram i Facebook profilu javno progovara o očinskoj ljubavi i što bi ona trebala biti uz oznaku #budidobartata, pokušavajući tako skrenuti pažnju i pojačati svijest o važnosti očinske uloge u obitelji.

U SAMO DVA KORAKA: Podrži ga i ti!

1. Pružite podršku Petrovoj inicijativi na Instagram profilu @petarnizic i na Facebooku @petar1736

2. I sami napravite objavu u kojoj ćete pokazati koliko vam znače vaša djeca i obilježite je oznakom #budidobartata

Petar nam je ispričao kako sam sebe svaki dan preispituje je li dobar tata i kako se trudi uvijek biti još bolja verzija sebe.

Zaboravite predrasude

Kako je i sam mlad ostao bez majke, a vrlo brzo i bez oca, Petar je, priča nam, brzo odrastao. I zaboravite sve predrasude koje imate o ćelavim i mišićavim muškarcima, jer on je sve samo ne netko koga biste poistovjetili s onima koji briju glavu i "pumpaju" mišiće kako bi ostavili dojam opasnog frajera.

"Bez majke sam ostao kad sam imao samo 14 godina, a bez oca u svojoj 21. I to su mi bili najteži trenuci u životu, jer sam u njima imao oslonac, podršku, razumijevanje i nesebičnu ljubav. Roditelji su, naime, na mene ostavili veliki pozitivan utjecaj. Učili su me da poštujem druge." priča nam Petar dodajući kako će se zauvijek sjećati njihovih riječi - ne čini drugome, što ne želiš da tebi čine.

Biti otac za njega je, kaže, ispunjenje sna.

"Prije sam bio nezreo, tražio sam se, lutao… Kao i svi u tim godinama. No, moja Lara me promijenila. Uz nju sam otkrio tko sam i naučio se odgovornosti. Shvatio sam da se ne vrti sve oko mene, već da u mom životu sada postoji jedno malo stvorenje koje u potpunosti ovisi o meni i to mi je dalo novi smisao životu." priča.

Čekajte samo kraj, ništa slađe već dugo nismo vidjeli <3

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Devetnica Svetoj Maloj Tereziji
22. September 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.