Minela Zukić, tada 25-godišnja djevojka iz tradicionalne bosanskohercegovačke obitelji poginula je u prometnoj nesreći, dok je njezina sestra Amela, kao sudionica iste, ostala trajni invalid.

Unatoč tragediji koja ih je pogodila, njihovi roditelji smogli su snage i donijeli tešku, ali humanu odluku - bez ičijeg pitanja i nagovaranja, odlučili su donirati Mineline organe i tako nekome spasiti život.

"Bila je to prva kadaverična transplantacija ikada u Kantonalnoj bolnici Zenica odnosno u FBiH. Nismo stali na tome, skupili smo snage i osnovali Zakladu "Minelino srce" s glavnim ciljem da promoviramo plemenitu ideju o potpisivanju donorskih kartica i doniranju organa", napisali su nam u poruci, piše Direktno.hr.

Vodi je obitelj, odnosno sestra, otac i majka preminule Minele.

Kažu da u svojoj borbi, nemaju nikakvu pomoć i podršku institucija i srodnih udruga te su nas zamolili za pomoć, pritom pokazujući skromnost.

Naime, nisu nas tražili novac, već samo da s čitateljima podijelimo linkove na Facebook stranice - Sjećanje na Minelu Zukić i Fondacija "Minelino srce", na kojima se nalazi više od 50 videozapisa koje su sami snimili i objavili te više od preko 50 bilješki o raznim životnim temama.

"Puno biste nam pomogli u našem budućem radu, sve bi zapisali i pamtili. Imamo krajnje iskrene i poštene namjere", poručili su za kraj.

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Poljski biskupi podržali inicijativu za povlačenje iz Istanbulske konvencije
20. September 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.