Slavno Uskrsnuće Gospodina našega Isusa Krista, naše Raspete i Uskrsle Ljubavi, ključ je za razumijevanje cijeloga njegova života i kamen zaglavni čitave naše Vjere.

Bez te pobjede nad smrću, apsolutno sve što živimo i čemu se nadamo bilo bi besmisleno.

Uskrsnuće naše Raspete Ljubavi jamstvo je našega Uskrsnuća, to je blagdan našeg Otkupljenja i stoga slavlje Zahvalnosti i Radosti. Ono je središnja Stvarnost naše Vjere i najveći dokaz Božanstva naše Raspete i Uskrsle Ljubavi.

Uskrsnuće je rasvijetlilo svijet. „Ja sam Svjetlost svijeta"!, riječi su Proslavljene Ljubavi. Svjetlost za svako povijesno razdoblje, za svako društvo i za svakog čovjeka. Uskrsnuće naše Raspete Ljubavi – Krista, događaj je koji daje smisao i ulijeva sigurnu Nadu čitavome ljudskom postojanju.

Gdje je smrti žalac tvoj? Neka vam Srca odgovore. Mi smo sami odgovorni za način na koji živimo, ali i umiremo. Odsada moramo birati između ovisnosti o zemaljskom životu, kad smrt postaje ništa drugo do neuspjeh ili pustiti život u slobodi tako da možemo biti darovani drugima kao izvor Nade. Ovo je krucijalni izbor. Smrt ne mora biti i nije naš konačni neuspijeh, naš posljedni poraz u životnoj bitci, naša neizbježna kob. Ako naša najdublja ljudska žudnja doista jest davanje sebe drugima, tada i svoju smrt možemo učiniti konačnim Darom.

Uskrs uistinu mijenja sve pa i smrt. Odsada smrt onih koje volimo i koji nas vole otvara mogućnost za novim, radikalnijim zajedništvom, novom intimnošću, novim međusobnim pripadanjem. Ako je Ljubav doista jača od smrti, onda smrt ima potencijal da probudi i ojača veze Ljubavi! Tek kada je naša Raspeta i Uskrsla Ljubav napustila svoje učenike, oni su bili kadri shvatiti što im je On zapravo značio. No nije li to Istina za sve koji umru u Ljubavi? Da Istina je, jer tek kada umremo naš se Duh može u potpunosti otkriti! Za one koji ljube Raspetu i Uskrslu Ljubav, svim Srcem svojim, svom Dušom svojom i svim Umom svojim, umiranje je prolaz u potpuno iskustvo bivanja ljubljenim s Ljubljenim!

Ne, nisu malobrojni oni koji ove Istine Srcem žive, jer i ovaj Uskrs još jednom svjedočki dokazuje da su ljudska moć, ljudska pravda i računice ništavne, ako se ne temelje na Božjoj Ljubavi i Mudrosti. On je onaj siguran temelj Nade i poziv na Predanje, On je najljepša nagrada za Ljubav koja se svjedoči s Križa. Sigurnost u Život bez kraja koji je zasjao u našoj Raspetoj i Uskrsloj Ljubavi, dala je i daje snage tolikim Mučenicima i našega vremena.

Prinosimo tom ozračju Uskrsa – kao Ognju Ljubavi promrzla Srca – i muku svih onih malenih, ostavljenih, prezrenih, na rubu društva, sigurni da će Uskrsnuće kao plod Razapete Ljubavi oprati muke naše i zaogrnuti nas Nadom, jer...

...ono je uistinu stvarno kao i Križ!

Zanima te i ovo?
Devetnica slugi Božjem ocu Anti Gabriću 4. dan
23. January 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.