Smrt je granica kojoj svi idemo. Od trenutka kada je Isus uskrsnuo nastala je glede smrti posve drukčija situacija. Smrt je izgubila strahotu.

Iščupan joj je žalac. Na granici smrti više nas ne očekuje hladna i tamna zimska noć, nego Isus.

To iskustvo je nama, koji još nismo došli do granice smrti većinom skriveno. Samo se ponekad zastor malo pomakne u stranu i dopušten nam je pogled na stvarnost u novome Božjem svijetu.

Naša prijateljica Diane Komp, koja na sveučilištu Yale u Connecticutu predaje o zloćudnim bolestima u djece, opisuje u novoj knjigi Prozor u nebo iskustva umiruće djece koja su smjela pogledati u ono što se nalazi iza granice smrti.

Izvješćuje, između ostaloga, o Mary Beth koja je imala šest godina kada je ustanovljeno da boluje od raka. Zbog njezine rane dobi, prema želji roditelja, Mary Beth nije saznala da liječenje nije uspjelo. Njezina omiljena medicinska sestra kupila joj je crvenu plišanu haljinu za Božić, ali je ona nije htjela odjenuti. Razlog nije htjela reći.

Zatim je majka ispričala da joj je Mary Beth ispripovijedila svoj san. Isus je u tome snu došao s njezinim djedom, koji je umro prije njezina rođenja. Zajedno su joj pričali o smrti koja ju čeka i rekli joj da se ne treba bojati. Probudila se smirena i sigurna da će uskoro moći biti kod Isusa i djeda. Mary Beth je, nastavlja Diane Komp, umrla na božićnu večer u trenutku kada je njezin kratki život posljednji put bio u središtu neke svečanosti.

Iako nam takvi I mnogi doživljaji o kojima izvješćuje Diane Komp ne mogu dati konačnu informaciju o životu nako smrti, ipak su u skladu s iskazima iz Biblije. S druge strane smrti je Isus. To je jednako sigurno kao i uskrsnuće. Isus je bio mrtav i ponovno živi. Smrt mu nije mogla nauditi.

Ne, on je Gospodar i nad smrću i nad podzemljem. I zato znamo: smrt nije kraj. Ne; s njom tek počinje pravi život. Ključna osoba je Isus. Njega nitko neće zaobići. Isus je sudac živih i mrtvih.

Iz knjige ''Deset dobrih razloga da (p)ostaneš kršćanin'' , Dr. Roland Werner

Zanima te i ovo?
Čudo u Šurkovcu, mladić prohodao kod fra Ive Pavića
18. May 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.