"Nijedna briga nije previše velika niti previše mala za Božju pozornost", ističe u svom svjedočanstvu Mato Tomić koji je uz vjeru u Gospodina i pomoć pronašao dugo traženi posao.

Kada sam došao u München nisam poznavao mnogo ljudi, a koji bi bili spremni priskočiti mi u pomoć. Unatoč toj činjenici Bog nam je od prvog dana slao pobožne ljude u naše živote, koji su nam nesebično pomagali. Želim vam iznijeti svjedočanstvo Božjeg djelovanja u mom životu prilikom traženja posla. Pomoć mi je bila neizmjerno potrebna jer njemački jezik ne govorim, tek nešto malo razumjem i pomalo učim, ali opet to je bilo nedovoljno da pronađem posao.

No, kao što nam Bog govori u svojoj Svetoj Riječi "Svu svoju brigu povjerite njemu jer on se brine za vas.(1Pt 5,7) ", ja sam jednim dijelom to i činio pouzdajući se u Boga i vjerujući Njegovoj Riječi. Sa svakodnevnom molitvom na usnama, a u kojoj su me podržali svi molitelji iz molitvenog lanca, utjecao sam se i predavao Gospodinu sve svoje potrebe. Čitajući Svetu Božju Riječ, Bog je oblikovao i mjenjao moje srce i pripremao ga da bude otvoreno i spremno za život. S pouzdanjem u Boga i spremnim i osposobljenim srcem za nove ljude i nova poznanstva rado sam prihvaćao pomoć ljudi koji su mi bili spremni pružiti ruku.

I tako nakon što sam bio na Duhovnoj obnovi u Münchenu kod don Damira Stojića, na moje komentare i postove o sadržaju i samoj Duhovnoj obnovi jedan brat u Kristu je prokomentirao da je i on bio tamo. Sve se to zbilo u objavama u grupi SLAVIMO GOSPODINA. Dakle, milosrdni Otac u svoj svojoj raznolikosti iskoristio je stranice ove grupe te mi poslao brata u Kristu kako bi mi pomagao u mojim potrebama. Nakon izvjesnog vremena našli smo se moj brat i ja na kavi i puno razgovarali o duhovnosti, o raznim duhovnim stvarima, a ja sam se iznenadio kada mi je rekao da je pretplatnik Booka i Pije, te da rado čita sve knjige od Figulisa. Ja sam već tada shvatio da ga je sam Gospodin poslao meni u život, ali nisam znao s kojom namjerom. Ni sada to ne znam u potpunosti.

Moj brat u Kristu već 20 godina živi u Njemačkoj i dobro govori njemački jezik, stoga mi je nesebično ponudio svoju pomoć prilikom pisanja životopisa i molbi za posao. Njegova najstarija kći rođena je u Njemačkoj, tamo je završila osnovnu i srednju školu te sada studira, dodatno nam je pomogla oko prijevoda. Moj brat mi je zatim pomogao kod kontaktiranja firmi tako što ih je sam sve nazvao i pitao trebaju li radnike, a onda smo im slali potrebnu dokumentaciju.

No, to nije bilo sve, on se i dalje nesebično daje kako bi pomogao meni i kako bi se Gospodin još više proslavio preko njega. Nedavno, poslije Božića, bio mu je imendan te sam ga nazvao i čestitao mu napomenuvši mu da je dužan da se otkupi, dakle ja se sam pozovem kod njega u goste. Kada je moja draga i vrijedna supruga otišla na posao, spakirao sam svoju voljenu djecu u automobil te smo otišli do njega u goste. Još dok smo ispijali kavu, zazvonio mi je mobitel, nepoznati broj, i ja sam se javio. Jedan gospodin pitao je na njemačkom je li to gospodin Mato i još nešto što nisam razumio, no Bog se već pobrinuo u svom milosrđu da se baš tada nađem kod svog brata koji dobro govori njemački te sam mu predao telefon. Gospodin je tražio radnika i moj brat dogovorio je u moje ime termin za razgovor, sutra ujutro. Presretan, opet sam zatražio uslugu od svog brata da pođe sa mnom na razgovor, na što je on nesebično pristao te smo sutradan otišli i dobio sam, Bogu hvala, super posao, u struci. Budući da su svi zaposlenici su Nijemci, i meni je Bog ovdje namijenio dodatni tečaj njemačkog jezika.

Slava i hvala Isusu neka se proslavi u mom životu, neka proslavi svoje sveto Najljepše Ime. Hvala Duhu Svetom da mogu prepoznati njegova silna djela u mom životu, a koja me hrabre i jačaju te učvršćuju u vjeri.

SLAVA ISUSU!

Zanima te i ovo?
Robert Schuman, prvi predsjednik Euopskoga parlamenta, na putu svetosti
19. June 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.