Massimo Nosscenttini iz Italije koji je čuo za Međugorje već 1981., a 1983. prvi put dolazi ovamo.

Po profesiji je vozač autobusa. Svjedoči kako je Gospa u potpunosti promijenila njegov život:

„Kao vozač sam posjetio sva europska svetišta, jer je to bio moj posao. Međutim, prije 3 godine bio sam nazočan na ukazanju kod Marije vidjelice u Međugorju. Tu je bila samo naša skupina, i za vrijeme ukazanja, osjetio sam snažni zagrljaj, nešto što je blokiralo čitavo moje biće. Nastojao sam se okrenuti i pogledati kolegu koji je bio do mene, ali nisam uspio. To je trajalo otprilike 5 min. Nakon toga, pogledao sam u Mariju. Ona se ustala, okrenula prema nama i rekla je: „Gospa vas je sve zagrlila”. A to je bilo ono što sam osjetio, taj snažni zagrljaj.

Od tog se trenutka cijeli moj život promijenio. Obećao sam da ću dovesti u Međugorje što je moguće više ljudi, u nadi da će i druge osobe primiti ono što sam ja primio”- kaže hodočasnik Massimo koji sada ogranizira hodočašća u Međugorje, a zbog svoje dobi polako prestaje voziti: „Za mene je to posve dovoljno, dovesti ljude ovdje jer za mene je Međugorje raj na zemlji. Vidio sam promjene na mnogim ljudima. Dovodio sam i ljude koji nisu bili katolici i koji su doživjeli obraćenje. Jedan mladić koji je doživio obraćenje ovdje sada je u samostanu u Poljskoj, doista silna i duboka obraćenja”.

Zanima te i ovo?
Preminuo fra Kornelije Kordić
22. April 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.