Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić imenovao je Denisa Maslova novim ravnateljem Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije.

Denis Maslov je diplomirani teolog i sveučilišni specijalist Probacijskog tretmana, a službu ravnatelja Caritasa preuzeo je u četvrtak, 10. prosinca 2020. godine, naslijedivši č.s. Vlatku Topalović koja je tu službu vršila 4 godine (2016.-2020.).

Novom ravnatelju dekret je uručio generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Miroslav Vidović naglasivši kako je karitativna služba izraz djelotvorne ljubavi i važan dio poslanja Crkve. Pozvao ga je da službu ravnatelja vrši u duhu ljubavi i milosrđa, zajedno sa suradnicima i volonterima Caritasa, te da pomoć usmjeri prema najpotrebnijima: obiteljima s više djece te onima koji nemaju nikoga da im pomogne, vodeći računa da i topla ljudska riječ tješi i vraća nadu.

Denis Maslov završio je 2012. godine integrirani diplomski filozofsko-teološki studijski program na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu stekavši akademski naziv magistar teologije. Postdiplomski interdisciplinarni specijalistički sveučilišni studij Probacijski tretman na Filozofskom fakultetu u Splitu upisao je 2013., a 2016. godine obranio je završni rad na temu „Rad za opće dobro u Republici Hrvatskoj“, te je prvi u Hrvatskoj stekao akademski naziv sveučilišni specijalist Probacijskog tretmana.

U župi Obraćenja sv. Pavla na Pujankama u Splitu volontirao je u uredu župnog Caritasa, a kao vjeroučitelj radio je u nekoliko osnovnih i srednjih škola na području Splita i Šibenika. Stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa odradio je u Probacijskom uredu Split, te je uspješno položio državni stručni ispit.

Voditelj je na volonterskom projektu Socijalne samoposluge „Solidarnost Split“, te koordinator volontera za što je prošao i edukaciju u Volonterskom centru Split. Vanjski je suradnik Centra sa socijalnu skrb Split na mjerama PBiN-a te nadzora nad roditeljskom skrbi.

Posljednjih šest godina bio je voditelj Centra za beskućnice/ke u udruzi "MOST" koja pomaže beskućnicima u socijalnoj integraciji. Voditelj je sportske sekcije Hrvatske mreže za beskućnike te izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije beskućnika.

Zanima te i ovo?
Preminuo je profesor, akademik fra Serafin Hrkać
13. April 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.