Sadržaj s oznakom: Caritas

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić imenovao je Denisa Maslova novim ravnateljem Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije.

U ponedjeljak, 18. studenog 2019., Caritas Vrhbosanske nadbiskupije objavio je na svojim mrežnim stranicama kako ovogodišnju dobrotvornu adventsku akciju organizira u suradnji sa župom Prozor i Crvenim križem Općine Prozor-Rama. Pozvali su sve ljude dobre volje da pomognu, a riječ je o pomoći braći Iliji i Juri Lovrić za izgradnju njihove obiteljske kuće.

Trinaesti put u nizu, odlukom hrvatskih biskupa, Hrvatski Caritas od 18. do 24. ožujka na poseban način obilježava „Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini“.

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić blagoslovio je u četvrtak 25. listopada 2018. godine novoizgrađenu Caritasovu Kuću za mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi „Da život imaju“ na Selskoj cesti 165 u Zagrebu.

Više od 35 mladih iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije okupilo se od 19. do 25. srpnja u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih (NCM) „Ivan Pavao II.“ u Sarajevu.

Teška pothranjenost posebno ugrožava živote 1,6 milijuna djece

Na okruglome stolu održanom u petak Splitu pod nazivom “Zajedništvom protiv stigmatizacije siromaštva” istaknuto je kako u javnosti treba više govoriti o humanitarnim aktivnostima Crkve i učiniti vidljivima dobre stvari koje ona čini u Hrvatskoj“

Korisnicima prenoćišta Caritasa Zadarske nadbiskupije koji sudjeluju u projektu "Nove vještine za nove mogućnosti" Mirjana Tadić, zamjenica ravnatelja zadarskog Caritasa, u prostorijama Caritasa u Zadru dodijelila je priznanje za uspješno provođenje projekta "Nove vještine za nove mogućnosti".

"Kad u nečijim očima vidite suze sreće jer ste mu pomogli, trud koji ste uložili vraća vam se trostruko" – kaže ovo Vidovčanka Željka Pijević, jedna od mnogih Caritasovih volonterki u Požeškoj biskupiji. Konkretno, ona već 11 godina djeluje u caritasu župe sv.Ivana Krstitelja.