Caritas Sarajevo poziva na adventsku akciju za braću Lovrić

U ponedjeljak, 18. studenog 2019., Caritas Vrhbosanske nadbiskupije objavio je na svojim mrežnim stranicama kako ovogodišnju dobrotvornu adventsku akciju organizira u suradnji sa župom Prozor i Crvenim križem Općine Prozor-Rama. Pozvali su sve ljude dobre volje da pomognu, a riječ je o pomoći braći Iliji i Juri Lovrić za izgradnju njihove obiteljske kuće.

Direktor Caritasa VN dr. sc. vlč. Mirko Šimić u pismu ističe da su braća Lovrić prognanici koji su u vihoru rata s pokojnim ocem Vinkom doselili u Prozor. Nakon braniteljske službe živjeli su u jednoj dodijeljenoj kući u jako lošim uvjetima. Poslije smrti oca Vinka, koji je bio teško mentalno bolestan, morali su napustiti kuću u kojoj su stanovali te su preseljeni u objekt u kojem su uvjeti stanovanja također izrazito loši - stoji u pismu.

Jure je uz to teško mentalno obolio, a svu brigu za njega preuzeo je brat Ilija. Uz skromna braniteljska primanja za njih je uglavnom skrbio Crveni križ Općine Prozor-Rama, te benevolentni pojedinci. Općina Prozor-Rama im je prije par godina ozidala novu kuću koja je skromnih dimenzija, ali nije dovršena. Predviđena su dva mala kata, po jedan za svakog od braće zbog Jurinog teškog mentalnog stanja.

Caritas Vrhbosanske nadbiskupije, župni ured Prozor te Crveni križ Općine Prozor-Rama ovom akcijom žele potaknuti sve vas ljude dobre volje koji možete i želite pomoći. Željeli bismo tijekom Adventa prikupiti sredstva potrebna za dovršetak opremanja ove kuće kako bi braća Lovrić mogli najkasnije do Uskrsa 2020. useliti u svoj skromni dom. Molimo vas da nam pomognete u ovom nastojanju i budete dio dobrote koju ćete usmjeriti za braću Lovrić. Željeli bismo da i oni ovim činom osjete da pripadaju obitelji ljudi koji imaju veliko srce za drugoga u nevolji. - navodi vlč. Šimić.

Svoju uplatu možete izvršiti na jedan od bankovnih računa Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije (brojevi računa mogu se pronaći OVDJE). Molimo da prilikom uplate obvezatno naznačite: Pomoć za braću Lovrić. Svi donatori koji budu sudjelovali u ovoj akciji bit će objavljeni na mrežnim stranicama Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije (www.caritas-sarajevo.ba). Svim kršćanima želimo blagoslovljen i čestit Božić, a svim ljudima dobre volje sretnu i uspješnu novu 2020. godinu. Iskrena hvala na Vašoj dobroti i poticanju drugih na uključenje u ovu akciju - stoji na kraju pisma direktora Caritasa vlč. Mirka Šimića.

Označeno u