Šestogodišnja Željka Jurić Mitrović svjedočila je najokrutnijim ratnim užasima o kojima je progovorila kroz pjesme u knjizi 'Moja dolina suza'.

Zahvaljujući fotografiji snimljenoj 19. studenoga 1991. kada je u koloni napuštala Vukovar, Željka Jurić Mitrović, kao 'djevojčica u plavom kaputiću', postala je simbol stradanja djece, simbol rata i svih strašnih događaja na vukovarskom području.

Tada šestogodišnja djevojčica svjedočila je najokrutnijim ratnim užasima o kojima je progovorila kroz pjesme u knjizi 'Moja dolina suza'.

Bloger Kenguur, također Vukovarac, piše na svom blogu: Sjedila je preko puta mene, u mom omiljenom vukovarskom kafiću, pila kavicu i mirno razgovarala o novoj knjizi poezije koju je upravo napisala. Pomogao sam joj u grafičkoj izradi omota knjige pa mi je zahvalila i donijela jedan primjerak s posvetom. Simpatična mlada žena, sada majka i supruga, gledala me je u oči dok smo razgovarali. Tada sam u njezinim očima vidio tragove prošlosti…Djeca su u Vukovaru te godine brzo odrastala. Odrasla je i Željka Mitrović Jurić, udala se i rodila prekrasnu kćerkicu koja danas izgleda skoro isto kao i ona te užasne 1991. godine. Djevojčica u plavom kaputiću, postala je žena sa sjetom u očima u kojima se ocrtavaju godine prošlosti, događaji koji se ne zaboravljaju i tužne uspomene.

Ostatak posta pročitajte na Kenguur blogu.

Zanima te i ovo?
Vrhbosanska nadbiskupija prikupila 180 000 eura pomoći za područja stradala potresom
20. January 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.