Sadržaj s oznakom: Vukovar

"Imate li neke principe ili nemate? Je li vam svejedno gaze li vas neki bahati likovi iz svojih birokratskih ureda ili vas bas to iritira? Znam da vam nije svejedno.

Neka nam svima ovo bude u sjećanje, ali i na odgovornost kako ne bi više uništavali ono što smo Božjom milošću dobili i mučeničkom krvlju platili. Neka vas kroz čitanje vode riječi našega spasitelja Isusa Krista: “Nema veće ljubavi od one, dati život za prijatelje svoje!” - Vilim Karlović

“Ovo ne objavljujem zbog mržnje, jer svi koji me prate i imali su priliku slušati moja svjedočanstva znaju da pozivam na beskompromisno opraštanje po uzoru na Isusa Krista i sa snagom u Njemu.” objasnio je Vilim Karlović, jedan od rijetkih koji je preživio Velepromet i Ovčaru uz zamolbu “Molim vas podijelite i širite dalje, ovo je povijest našega naroda!”

Ove noći prije 30 godina u Vukovaru na Ovčari je nakon žestoke torture, brutalnog premlaćivanja i metkom ubijen francuski dragovoljac i heroj Domovinskog rata Jean-Michel Nicolier.

Nakon pada Vukovara iz bolnice u gradu odvedeno je i ubijeno 276 ranjenika i civila od 15 do 84 godine starosti. Najstrašniji zločin bilo je ubojstvo Ružice Markobašić koju je srpska vojska ubila u šestom mjesecu trudnoće ispalivši joj metak u trbuh, a zatim prema svjedočanstvima, i cijeli rafal u utrobu s djetetom.

„Reci mi, prinče, dokle će okrutne sile svijeta trpjeti naše djetinje igre?“ ( G.K) Sklupčana u azilu vlastitih misli tražim pravu riječ za sjećanje na jedan Grad.

Objavljeno u Poučne priče | 18.11.2022.

Priča o Mariji

Dok sam s prijateljima trčao po parkovima svojega djetinjstva, ljutio sam se što neki vrijeđaju stabla ispisujući imena po njima.

Objavljeno u Molitve | 18.11.2022.

Molitva za Vukovar

Bože, neizmjerna Ljubavi! Sazdao si čovjeka na svoju sliku.I kad se grijehom od tebe udaljio, nisi mu uskratio svoga milosrđa već si ga obasipao blagoslovom svoga saveza te naposljetku učinio da svim ljudima u Kristu zasine Put, Istina i Život.

Objavljeno u Molitve | 18.11.2022.

Molitva za Vukovar

Molitvu je 17. listopada 2006. na Ovčari kod Vukovara predmolio kardinal Josip Bozanić.

Kad je utihnulo oružje i Vukovar se u ruševinama i strahu predao okupatorima, Vilim Karlović, pripadnik Zbora narodne garde, odložio je oružje i otišao u vukovarsku bolnicu da bude sa svojim suborcima.

Obriši suze, Lyliane

Šestogodišnja Željka Jurić Mitrović svjedočila je najokrutnijim ratnim užasima o kojima je progovorila kroz pjesme u knjizi 'Moja dolina suza'.

Vukovar je nekoć bio grad krvi, smrti i stradanja, a danas ljepote, dobrih ljudi i dokaza teškoga vremena koje u čovjeku budi strahopoštovanje.

Ovom čudu hrvatskog naroda posredovao je i papa Ivan Pavao II., što mnogi ne znaju....

Objavljeno u Hrvatska | 17.11.2022.

Dunav i Ja!

Studeni je. Spustila se gusta magla nad tobom Dunave i miješa se s gustim crnim dimom, a tek miris paleži koji se miješa sa strahom... Čujem otkucaje srca.

Stranica 1 od 6