Vrhbosanski nadbiskup uzoriti Vinko kardinal Puljić uputio je u nedjelju, 28. veljače obitelji, rodbini, suradnicima i Gradu Zagrebu izraze sućuti povodom smrti gradonačelnika Milana Bandića prenosi nedjelja.ba.

U svojoj poruci kardinal Puljić istaknuo je kako je u jutarnjim satima 28. veljače primio tužnu vijest o smrti zagrebačkog gradonačelnika. "Tim povodom upućujem najiskrenije izraze kršćanske sućuti najprije bližoj i daljnjoj rodbini. Zatim Gradu Zagrebu za kojeg je izgarao i 'dogorio', jer ga je volio, kao što je volio hrvatski narod i svoju rodnu grudu.

Upućujem iskrenu sućut svim njegovim suradnicima u Upravi Grada Zagreba", poručio je među ostalim vrhbosanski nadbiskup te dodao: "Posebno upućujem svoje molitve milosrdnom Bogu za njegovu dušu da ga Gospodin primi i obasja vječnim svjetlom i zagrli svojom božanskom ljubavlju. Sve ljudsko slabo da mu milosrdno oprosti. Iz iskrene zahvalnosti Bogu ću preporučiti njegovu dušu jer je imao srca za obespravljene i one koji su trpjeli posljedice rata.

Uz sav njegov stil života, nosio je ono što mu je pokojna majka usadila u srce."

Podsjećanja radi dugogodišnji zagrebački gradonačelnik Milan Bandić preminuo je u noći 27. veljače od posljednica srčanog udara u 66. godini života, nedjelja.ba

Zanima te i ovo?
Preminuo je profesor, akademik fra Serafin Hrkać
13. April 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.