Sadržaj s oznakom: kardinal Vinko Puljić

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić danas je svečano blagoslovio kapelicu u rodnoj kući časnog sluge Božjeg Petra Barbarića u Šiljevištu u Klobuku.

Brojni vjernici odazvali su se večerašnjem misnom slavlju koje je u koncelebraciji više svećenika u duvanjskoj spomen bazilici predslavio kardinal Vinko Puljić. U uvodnoj riječi uzoriti kardinal izrazio je radost što s vjernicima može Bogu zahvaliti i moliti u povodu velikoga jubileja – 50. obljetnice mjesečnika Naša ognjišta.

Tijekom euharistijskog slavlja na svetkovinu Sv. Petra i Pavla 29. lipnja u sarajevskoj katedrali, vrhbosanski nadbiskup metropolit Vinko kard. Puljić pročitao je proglas o održavanju sinodskih zasjedanja Prve Sinode Vrhbosanske nadbiskupije.

Nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, 4. lipnja 2020. uputio je Izjavu u povodu pete obljetnice apostolskog pohoda pape Franje Bosni i Hercegovini koju prenosimo u cijelosti:

Nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić boravio je protekli vikend u Hrvatskoj katoličkoj misiji Mannheim-Mosbach u Njemačkoj. Povod je bila proslava 50. obljetnice postojanja ove zajednice, ali i podjela sakramenta svete potvrde, javlja ktabkbih.net.

Vrhbosanski nadbsikup metropolita Vinko kard. Puljić i nadbiskup koadjutor mons. Tomo Vukšić na početku Svibanjskih pobožnosti poslali su poruku vjernicima Vrhbosanske nadbiskupije u kojoj pozivaju na molitvu za prestanak pandemije, ali i za duhovna zvanja. Istu prenosimo u cijelosti:

„Molite dakle gospodara žetve da pošalje radnike u žetvu svoju“ (Mt 9, 38):

Povodom naslova i vijesti na pojedinim portalima kako su bratić i sestra Vinka kard. Puljića prešli na islam, a s ciljem istinitog informiranja, obavještavamo svekoliku javnost kako je riječ o lažnoj vijesti, piše nedjelja.ba.

Dejtonski mirovni sporazum i euroatlantski put BiH, bile su teme sastanka vrhbosanskog nadbiskupa kardinala Vinka Puljića i ministra vanjskih poslova Republike Hrvatske Gordana Grlića Radmana. Kardinal Puljić istaknuo je kako je važan put dijaloga, posebno BiH i RH, a kako bi se “uklonile neugodne priče koje se pojavljuju u medijima”, piše vecernji.ba.

Kardinal Vinko Puljić je komentirao za Večernji.ba i brojne društvene procese, a na upit o preglasavanju Hrvata na izborima, poručio je: “Onaj tko pod drugim kopa jamu, sam će u nju pasti”

Vrhbosanski nadbiskup uzoriti Vinko kardinal Puljić uputio je u nedjelju, 28. veljače obitelji, rodbini, suradnicima i Gradu Zagrebu izraze sućuti povodom smrti gradonačelnika Milana Bandića prenosi nedjelja.ba.

Kardinal Puljić osjeća blage simptome te se uz liječničku preporuku nalazi u kućnoj izolaciji.

Propovijed vrhbosanskog nadbiskupa metropolita kardinala Vinka Puljića, Misno slavlje na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru, 18. studenoga 2020.

Papa Franjo je u četvrtak 29. listopada poslao Vinku kard. Puljiću pismo u kojemu ga obavještava da ostaje na mjestu vrhbosanskog nadbiskupa "dok se drukčije ne odluči".

Vrhbosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić u intervjuu za FACE TV govorio je o brojnim društveno-političkim temama u Bosni i Hercegovini.

Stranica 1 od 6