U utorak, 21. svibnja 2019., Brazil je posvećen Bezgrešnom Srcu Marijinu na ceremoniji na kojoj su bili predsjednik Jair Bolsonaro i biskup Fernando Areas Rifan.

Posveta Brazila, koji ima više katolika od bilo koje druge zemlje, Djevici Mariji bila je inicijativa nacionalnog zastupnika Erosa Biondinija i brazilske katoličke parlamentarne fronte koji su željeli tim činom zatražiti božansku zaštitu i odštetu za grijehe.
"Ovo radimo za Brazil, zbog naše ljubavi prema našoj naciji", rekao je Biodini.

Kip Djevice Marije, koji je prikazuje onako kako su je vidjeli vidioci u Fatimi, u Portugalu, postavljen je na ceremoniji i ostat će na počasnom mjestu u predsjedničkoj palači.

Potpisnici proglašenja nacionalne posvete bili su predsjednik Bolsonaro, ministar vlade Floriano Peixoto i Biondini. Ostali potpisnici bili su biskup Areas i biskupski emeritus João Evangelista Martins Terra iz Brazilije, glavnog grada Brazila.
Na svečanosti su sudjelovali različiti političari na visokoj razini, kao i predstavnici raznih katoličkih pokreta. Prema Biondiniju, "to je jednostavna gesta vjere i ljubavi, koja je od velike važnosti ne samo za katolike, nego i za cijeli Brazil."

Tijekom ceremonije sudionici su molili krunicu i pjevali marijansku himnu u pratnji brojnih redovnica. Sestra Kelly Patrícia, jedna od utemeljiteljica Hesed Instituta, iz katoličke zajednice, pjevala je na ceremoniji. Prema priopćenju iz predsjedničke palače, rekla je: "Kada sve ono što mi i najmanje učinimo, dođe do Marijinog srca, onda to postane velika stvar."

Biskup Areas je kazao da posvećenje njegove zemlje Bezgrešnom Srcu znači da "Brazil prepoznaje Božju nazočnost". Zagovornici života, među njima i neki svećenici, razvili su zastave ukrašene motom "Brazil je živ: ne pobačaju!".

Biskup Areas vodi Personal Apostolic Administration sv. Jean Marie Vianney, koju je osnovao papa Ivan Pavao II. za tradicionalističko katoličko svećenstvo i laike u biskupiji Campos u Brazilu. Karizma joj je isključivo slavljenje Mise po rimskom obredu iz 1965. godine, i to je jedina Personal Apostolic Administration koja postoji u Katoličkoj crkvi.

Vladin ministar Peixoto zahvalio je predsjedniku Bolsonaru na sudjelovanju u ovom događaju riječima: "Ovaj prostor i sve naše javne zgrade su mjesta na kojima se ispovijeda kršćanska vjera." Peixoto je zatražio molitvu kako bi unaprijedio svoj rad: "Neka Bog prosvijetli svakoga kako bismo postigli naše ciljeve podizanja sugrađana i dovođenja našoj djeci, braći i sestrama, nećakinjama i nećacima i rođacima, bolje i pravednije uvjete života za svakoga.“

lifesitenews.com/Prijevod:medjugorje-info.com

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
IMPRESIVNO! Pogledajte kako su 80-tih izgledale svete mise u Međugorju
20. September 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.