Sadržaj s oznakom: Blažena Djevica Marija

Priča o Marijinu životu i njezinim odlukama predstavlja suprotnost Evi i njezinoj neposlušnosti Bogu na početku vremena.

Marijo, Ti koja si postala posebno Božje prebivalište medu ljudima, daj da čovjek nikada ne napusti to prebivalište ne napusti Boga.

Blagoslovljena Ti Marijo, jer si vjerovala Riječi Gospodnjoj, jer si se nadala

Ovi srdačni blagoslovi molit će se Presvetoj Djevici Mariji svake subote u došašću i devet dana uoči rođenja sina Božjega, Gospodina našega Isusa Krista.

Među mnogim naslovima Blažene Djevice Marije, jedan koji je sveta Gertruda vidjela u svojim vizijima bio je "Ljiljan od Trojstva".

Uzvišena Kraljice pobjeda, Gospodarice Neba i zemlje na spomen čijeg imena se raduje Nebo i drhte ponori
slavna Kraljice Krunice mi pobožna tvoja djeca pred tobom iznosimo osjećaje našeg srca                                                                    i sa sinovskim povjerenjem donosimo pred tebe naše bijede.

O Blaženoj Djevici Mariji danas imamo četiri vjerske istine. Nazivamo ih dogmama koje su dužni vjerovati svi članovi Crkve.

Objavljeno u Medjugorje | 30.9.2023.

Listopad - Gospin mjesec

Dragi župljani, u listopadu smo na poseban način pozvani na pobožnost Blaženoj Djevici Mariji. 

Djevice Marijo, Majko lijepe ljubavi, Majko koja nisi nikad ostavila nijedno dijete što je zatražilo pomoć.

Neki srednjovjekovni kršćani slavili bi Gospu 30 dana od 15. kolovoza do 15. rujna.

Izvorno je mjesec kolovoz imao poseban blagdan Djevice Marije koji je bio odgovor na Drugi svjetski rat i Fatimu.

Savjet: Jeste li razmotrili njezinu ulogu u vjeri prvih učenika?

Da bi mogla biti Božja majka, a Boga je dostojno od grijeha oslobođeno ljudsko biće, Marija je morala biti začeta bez grijeha.

U najstarijoj poznatoj kršćanskoj crkvi u Siriji slika na jednom od njezinih zidova mogla bi biti najstarija slika Djevice Marije u povijesti.

I.
O blažena Djevo Marijo,
ti izvore oproštenja,

Približno 45,5 metara visok kip Blažene Djevice Marije koji se nalazi na 3 658 metara visokom planinskom vrhu, u gradu Oruro, smješten je južno od La Paza u Boliviji, odakle pazi na njegove stanovnike.

Stranica 1 od 5