Sadržaj s oznakom: Blažena Djevica Marija

Objavljeno u Meditacije | 27.4.2022.

U društvu s Marijom

Ako imaš Marijinu sliku, sjedeći ili stojeći zagledaj se u nju.

Objavljeno u Molitve | 23.4.2022.

Blagoslovljena Ti među ženama

BLAGOSLOVLJENA TI MEĐU ŽENAMA!

Stala plačuć tužna Mati (lat. Stabat Mater Dolorosa)  jedan od najsnažnijih napjeva usmjerenih na bol Isusove majke Marije poradi Isusove muke, zlostavljanja i raspeća na križ. Poznata vjernicima svih uzrasta, kao sastavni dio ovim strofama pratimo pobožnosti križnog puta razmatrajući Marijine boli.

Među danima posvećenim Blaženoj Djevici Mariji, ističe se "svaka" subota,koja je uzdignuta na stupanj spomena svete Marije.

Danas se obilježava Dan nerođenog djeteta.

Premda se većina na spomen stigmi odmah sjetiti svetaca poput Franje Asiškog, Katarine Sijenske ili Padra Pija, ipak postoje i oni „obični“ koje je Bog dotaknuo tom milošću. Jedan od njih bio je i Irving „Francis“ Houle iz Michigana u SAD-u.

To je molitva ili pobožnost u kojoj se moli Oče naš, Zdravo, Marijo i Slava Ocu, kao što je niže naznačeno, te se pritom promišljaju svetopisamski događaji Isusova života.

"O Marijo, ti koja si mlada djevica, pogledaj na moje lice puno mladenačkog žara i svježine i podari mojem tijelu ljepotu i sklad.

Neke biskupije, slave danas spomendan Gospinih zaruka sa sv. Josipom. On je biblijski utemeljen jer sv. Matej piše: "S rođenjem Isusa Krista bilo je ovako: Njegova majka Marija bijaše zaručena s Josipom" (Mt 1,18). Sv. Luka opisujući navještenje Isusova rođenja, izričito kaže: "Poslije šest mjeseci posla Bog anđela Gabriela u galilejski grad, imenom Nazaret, k djevici zaručenoj s mužem iz Davidove kuće, komu je bilo ime Josip" (Lk 1,26-27).

Objavljeno u Molitve | 18.1.2022.

Molitva

Blažena Djevice Marijo, Kraljice Mira, hvala Ti za tvoju majčinsku ljubav kojom si nas vodila i danas vodiš izvoru otkupljenja, Isusu Kristu.

O Djevice Marijo,kada govorimo o zemaljskim stvarima, umorimo se, ali kada o Tebi zborimo govor je uvjek novi.

U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.

O Blaženoj Djevici Mariji danas imamo četiri vjerske istine. Nazivamo ih dogmama koje su dužni vjerovati svi članovi Crkve.

Djevice Marijo, Majko lijepe ljubavi, Majko koja nisi nikad ostavila nijedno dijete što je zatražilo pomoć.

Da bi mogla biti Božja majka, a Boga je dostojno od grijeha oslobođeno ljudsko biće, Marija je morala biti začeta bez grijeha.

Približno 45,5 metara visok kip Blažene Djevice Marije koji se nalazi na 3 658 metara visokom planinskom vrhu, u gradu Oruro, smješten je južno od La Paza u Boliviji, odakle pazi na njegove stanovnike.

Stranica 1 od 4