Kip Majke Božje ostao je netaknut u naletu uragana Maria a župljani Gospe Karmelske učinili su sve kako bi obnovili crkvu i održali svetu misu... 

Carmen Ortiz i njezina obitelj žive u blizini crkve Gospe Karmelske i proveli su tjedan dana čisteći je od blata koje je nanio uragan Maria. Obitelj Ortiz jedina je mogla prisustvovati prvoj misi nakon 20. rujna, dana kada je oluja pogodila Portoriko. Carmen je otvorila dušu svećeniku Rafaelu Rodriguezu, s njim je podijelila svoje brige, strahove i ispričala mu kroz što je sve njena obitelj prošla kada su zbog uragana bili zarobljeni u kući.

„Crkva je jedina svjetlost koju sam vidjela u toj tami“, rekla je.

Na toj su se prvoj misi pomolili da sljedeći put dođe još vjernika.

Prošla su više od dva tjedna otkad je uragan Maria razorio Portoriko. Naselja su međusobno izolirana i bore se da zadovolje osnovne ljudske potrebe. Razočarani su što lokalne vlasti zanemaruju važnost njihove situacije. Dok u svijetu oko njih vlada kaos, stanovnici mjesta Caonillas su pronašli nadu i posebnu misiju u nastojanju da obnove crkvu.

Kako se početni šok pretvorio u očaj, župljani su se usredotočili na Gospu Karmelsku. Ceste su se očistile, a crkva je polako poprimila stari sjaj. Broj vjernika na misi se povećao kada je došla šira obitelj Carmen Ortiz. Vjerovali su da će se broj povećavati pa su na vrata postavili žuti znak s natpisom: „U nedjelju u 11 sati će se održati misa“.

U nedjelju 1. listopada održala se misa – 11 dana nakon razornog uragana. Župljani su počeli s pripremama, smjestili su plastične stolice u stražnji dio crkve jer je kod oltara za vrijeme uragana blato ulazilo u prostoriju. Zvuk udarca tambura i gitare dolazio je iz zamračene unutrašnjosti crkve gdje su Carmen Ortiz i njezina kćer vježbale refren za misu. Slika Gospe od Providnosti, zaštitnice Portorika, bdjela je nad oltarom euharistije. Iza nje stajala je zastava Portorika koja se sastoji od vodoravnih crvenih i bijelih pruga s plavim trokutom ukrašenim bijelom zvijezdom.

Preveo medjugorje-info.com/Aleteia/Photo:AFP

Zanima te i ovo?
BRAVO! Poruka našeg svećenika svećenicima koji blagoslivljaju istospolne parove
12. May 2021.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.