Draga djeco budućnosti, vi ste oni koji se ne morate dati tiranizirati ili prepustiti dominaciji roditelja, već učiniti da vas ljube. Obiteljski je ambijent mjesto gdje se odvijaju najteže interpersonalne dinamike.

Roditelji su općenito uvjereni da su djeca njihovo vlasništvo. Na njima projiciraju svoje frustrirane težnje i želje koje nikada nisu ostvarili. I ako djeca ne ispune njihove planove, njihove projekcije, stvaraju im osjećaj krivnje ili ih, bez okolišanja kažnjavaju.

Vi djeco budućnosti, možete im tada nježno, ali odlučno, objasniti da niste njihovo vlasništvo i da želite da vas tretiraju kao ljude s vlastitom, izgrađenom osobnošću.

Uvjeren sam, da će na duže staze, oni promijeniti stav i bit će, u dubini, ponosni što imaju nezavisnu djecu, samostalnu, sposobnu da budu vrijedni u životu, što opet ne znači biti buntovan ili agresivan. Također sam uvjeren da ćete i njima pomoći. Sretno.

Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
PORUKA SLIKOM: Gospin lik od kamenčića
28. November 2020.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.