Bend "Pobjeda svetih" je snimao spot za pjevanu Zlatnu krunicu

U ponedjeljak 27. travnja 2020. godine se iz samog srca Rijeke, dominikanskog samostana, začula pjevana Zlatna krunica koju je izvodila Pobjeda svetih uz poneke prijatelje glazbenike.

Naime, ovo predivno mjesto, točnije klaustor samostana, napunio se glasovima koji su zazivali Presveto Srce Isusovo i Marijino. Ovaj događaj je za promatrača mogao zbog rekvizita biti opisan tek običnim setom za snimanje, no bio je toliko mnogo više. Radost zajedništva i okupljenost na molitvu, dječji smijeh, zrnca krunice pod prstima, usne koje šapću Njegovo ime… prizori su koji su nam ostavili uspomenu na nešto mnogo veće od poziva na snimanje – poziv na služenje Gospodinu po kojem će se otvarati i srca mnogih duša.

U spotu će se pojaviti članovi Pobjede svetih: autor glazbe, na klavijaturama, Dino Šubat i pjevačice Ani Titlić i Barbara Brezac Benigar. Gitaristicu Pobjede svetih, Mariselu Host, nećemo vidjeti u spotu jer je prednost morala dati svojoj ulozi redateljice te se iz tih razloga se našla iza kamere.

Krunicu su glazbeno svojim sviranjem obogatili: na violini Melinda Dumitrescu, na cajonu Emanuel Čović (kojeg u spotu privremeno mijenja Paolo Šorić) i vokalom Antonio Tomić. U spotu će se naći i još jedno lice Pobjede svetih, Toni Starčević koji je inače basist benda. A gitaru je umjesto Marisele za potrebe snimanja spota dočarao Ivan Grec.

Spot će donijeti poruku zajedništva kakvu ima snaga molitve. Tako će u molitvi krunice biti prikazani laici i posvećene osobe, svećenici, bogoslovi, redovnici i časne sestre. Najvažniju ulogu je imao pater Ivan Dominik Iličić, dominikanac rodom iz Vinkovaca koji djeluje u Rijeci i koji je izmolio nakon niz godina ovo djelo te je za ovu priliku predvodio sve recitirane molitve i litanije.

Posebno nas veseli da su sudjelovali i naši dragi prijatelji, fra Tomislav Šanko, vlč. Josip Pende, braća Euharistijskog Srca Isusova i Marijina OMNIA DEO, Mihael Mustač, Nikola Raguž Lučić i Dominik Čaušić te službenice Euharistijskog Srca Isusova i Marijina OMNIA DEO, sestra Faustina Kovačević i Jelena Aužina.

U spotu su se našli mnogi vjernici, pojedinci, bračni parovi i obitelji sa djecom: Kristina i Paolo Šorić sa djecom Sebastijanom, Gracijom i Timonom, Valerija i Čarli Brezac Benigar sa djecom Natanaelom i Larisom, Ana i Josip Peračković, Marija Matić, Nela Pujić, Helena Anušić, Marijana Baković, Ana Brižić i Irena Šoštarić.
Spot će donijeti niz kadrova kojima se na vizualni ugodni način gledateljima i moliteljima približiti ovi predivni zazivi Zlatne krunice. Sigurni smo da će to biti jedna poseban video doživljaj koje će kroz dvadesetak minuta pomoći da približimo svoje srce Isusovom i Marijinom Presvetom Srcu.

Redateljica spota, Marisela Host i produkcijski tim Rose art d.o.o. iz Kaštelira u Istri, predvođen našim dugogodišnjim prijateljima, bratom i sestrom u Kristu, Josipom (Pinom) i Terezijom Ružić, najavljuju kako spot možemo očekivati uoči blagdana Duhova.

Barbara Brezac Benigar