Klapa Concordia iz Međugorja snimila pjesmu pod imenom „ Međugorskoj Kraljici“

Ujedinjene međugorske snage; muška klapa "Concordia" iz Međugorja, koju vodi prof. Monija Jarak Mikulić uz potporu međugorskog župnika fra Marinka Šakote, snimila je svoju prvu pjesmu pod imenom „Međugorskoj Kraljici.“

Pjesma će se naći na zajedničkom nosaču zvuka koji izdaje Informativni centar Mir Medjugorje povodom 40. obljetnice Gospinih ukazanja u Međugorju.

Prvjenac pjesmu klape Concordia „Međugorskoj Kraljici“ potpisuju dva imenjaka, etablirana glazbenika i glazbena autora; Autor teksta i glazbe je, Jozo-Jokan Turudić. Aranžman potpisuje, Josip-Joca Vukoja. Pjesma je snimljena u tonskom studiju Informativni centar Mir Medjugorje u Međugorju.

Klapa Concordia je nastala u Međugorju rujna mjeseca 2016. godine na inicijativu međugorskog župnika fra Marinka Šakote. Klapa njeguje duhovnu glazbu, tradicionalne klapske pjesme, a i obrade pjesama popularne hrvatske glazbe. Široj publici Klapa Concordia postaje poznatija 2019 godine svojim uspješnim prvim nastupom u Omišu na Festivalu dalmatinskih klapa. Predvođeni sve ove godine sa voditeljicom prof. Monijom Jarak Mikulić i uz jaku duhovnu i svekoliku drugu potporu njihovog podupiratelja fra Marinka Šakote, klapa bilježi zapažene nastupe na:

Dvadeset i sedmoj obljetnici 4. Gardijske brigade u Splitu.

Koncertu u čast fra Didaka Buntića 2018. u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.

Ostvarili su zavidne rezultate u natjecanju Dalmata 2020. god u Zagrebu.

1. nagrada : ZLATNA PLAKETA kategorije A1 tradicijsko pjevanje
2. nagrada:  ZLATNA PLAKETA kategorija C , mješoviti program
3. nagrada:  Nagrada u izvedbi tradicijskog pjevanja "U DUHU TRADICIJE"

Nastup u HRT-ovoj emisiji Mostovi kulture u sklopu serijala "LIJEPOM NAŠOM" u Ljubuškom.

Klapa Concordia tijekom cijele godine angažirana je na pjevanju sv.misa. Redovno od svog osnivanja sudjeluju na božićnim, uskršnjim i korizmenim koncertima. Ljubitelji klapske glazbe prepoznali su njihov rad, te ih često angažiraju na raznim promocijama i kao posebne goste na svadbenim svečanostima. Redovito sudjeluju i na svim klapskim okupljanjima. Unatoč teškoj protekloj godini, zbog epidemioloških ograničenja i nemogućnosti održavnja redovnih glazbenih proba, klapa Concordia pronalazila je metode i tehničke mogućnosti da nastavi sa radom. Osim što su snimili svoj prvijenac pjesmu imena „Međugorskoj Kraljici“, uspjeli su ponovno osigurati sudjelovanje na ovogodišnjem prestižnom „55. FDK Omiš 2021.“

Članovi klape su:
Prvi tenor: Andrej Sivrić, drugi tenori; Josip Odak i Josip Kvesić, baritoni; Mario Berišić i Ilija Penava, basovi; Tomislav Pehar,Domagoj Sušac i Sebastijan Berišić. Umjetnička voditeljica klape, prof. Monija Jarak Mikulić.

Pjesma, "Međugorskoj Kraljici“ je vrlo melodična i lako pamtljiva. Pjesma je pisana na slavu Duha Svetog, na zahvalu Gospi i zahvalu Njenom sinu Isusu Kristu, što je poslao svoju majku među svoj vjernički katolički puk. Za svih ovih 40 godina u vremenu milosti, uistinu se puno toga dobrog dogodilo. Kako sam tekst u jednom dijelu pjesme kaže: „Desetljećima u tom kraju, već Blažena Djeva bdije, napaja se Duhom Svetim i tko nikad prije nije.“

Klapa Concordia se ovim putem zahvaljuje svima koji su na bilo koji način pomogli da ovaj njihov prvjenac ugleda svjetlost dana. 

Dominik-Petar Turudić