NAJAVA Najveći duhovno-glazbeni spektakl u Hrvatskoj na ekranima "Laudato" televizije

Najveći duhovno-glazbeni spektakl u Hrvatskoj i šire koji je okupio 18 000 posjetitelja u zagrebačkoj Areni dolazi na ekrane Laudato televizije 15. kolovoza na Veliku Gospu u 20 sati

Najveći hrvatski godišnji glazbeni događaj suvremene duhovne glazbe, koncert "Progledaj srcem" u produkciji "Laudato" televizije koji je održan u svibnju pokazao je kako ni zagrebačka Arena nije prevelika da bi okupila tisuće zaljubljenika u molitvu i slavljenje.

Koncert se već peti put organizira kao podrška Laudato televiziji, prvoj hrvatskoj obiteljskoj televiziji s kršćanskim vrijednostima. Posjetitelji iz svih dijelova Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Njemačke, Austrije i drugih zemalja jednoglasno su pjevali gotovo tri sata, više od 30 pjesama u izvedbi 125 glazbenika i izvođača. Visoka produkcija, glavna i pomoćna pozornica, svjetlosni i specijalni efekti, vrhunska dotjeranost glazbenih aranžmana i orkestracija bili su pripremljeni na najvišoj razini.

Koncert su otvorili Alan Hržica, Domagoj Pavin i Petar Buljan. Na glavnu pozornicu zatim je "doletio" Rafael Dropulić – Rafo koji je već zagrijanu publiku podsjetio na dubinu poruke cijelog koncerta "otvoriti oči svojega srca" s istoimenom pjesmom. Silinu radosti koja je preplavila dvoranu razdragali su domaćini večeri s. Dijana Lončarek, Marin Periš i 'uživo' iz Kine Josip Kežić, gdje je započeo potragu za investitorima koji bi uložili u Laudato TV.

Pjevati Ljubavi nastavile su Hanna Polhe i sestre Halužan, Alan Hržica kojemu se na violončelu priključila i Ana Rucner. Scenu je zaokupio Zbor redovnika, predvodeći pjesmu Došli smo ti Majko draga dok je umjetnica Eva Vukina crtala Gospin lik koji pažljivo drži u svojim rukama Arenu. Brojna publika u glas je pjevala sa Zborom Mihovil, fra Marinom Karačićem kojemu se pridružio Ante Cash, grupom Emanuel, Božjom pobjedom i sestrama Palić kojima se pridružio Toni Cetinski.

Duhovnu meditaciju pripremio je vlč. Boris Jozić, a fra Jozo Grbeš pozvao je mlade da promjene zemlju i ostanu u Hrvatskoj što je spontano rezultiralo pjesmom Moja domovina koja se prolomila dvoranom.

Bogatstvo u različitosti i jedinstvo bez podjela glavne su poruke ovog jedinstvenog zajedništva.

Označeno u