Poslušajte Hrvate iz Chicaga u izvedbi tradicionalnih i korizmenih pjesama

U hrvatskoj župi sv. Jeronima u Chicagu u prošlu subotu održana je prva Večer pasionske baštine na kojoj su sudjelovali zborovi triju hrvatskih crkvi iz Chicaga te KUD Hrvatska baština. Članovi ovog folklornog društva i pjevači iz crkve sv. Jeronima, Srca Isusova i crkve blaženog Alojzija Stepinca pripremali su ovaj program tijekom proteklih nekoliko mjeseci, piše dijaspora.

 

Sveta misa za hercegovačke franjevce slavljena u Chicagu: Iako stradali u danima tjeskobe, njihov je konac pun nade onoga uskrsnuća.

Program se sastojao od tri djela. Na početku je sve pozdravio domaćin, župnik fra Ivica Majstorović. Nakon pjesme “Počinje se strašna Muka” u izvedbi KUD-a Baština, zajedno su nastupili zbor iz crkve Srca Isusova i crkve sv. Jeronima. Oni su izveli nekoliko tradicionalnih hrvatskih crkvenih korizmenih pjesama: “Ja se kajem”, “Prosti moj Bože i O Isuse, daj da pjevam”. Zbor iz crkve blaženog Stepinca predstavio se sa tri skladbe: “Ave Verum”, “Milosti je čas” te “Isuse naš”. KUD Hrvatska baština pripremio je pak sljedeće pučke napjeve: “Išla Gospa prikin puten”, “Puče moj”, “Zdravo Tilo Božje Sveto” i “Gospin plač”.

Na kraju se u ime organizatora obratio fra Antonio Musa iz župe sv. Jeronima. Program, koji je vodio bogoslov fra Vinko Baćak, završen je pjesmom “Stala Majka pod raspelom” koju su izveli svi pjevači zajedno.

Označeno u