Premier video spota za pjesmu "Majka Marija Krucifiksa Kozulić"

U subotu 29. rujna 2018. godine se slavi Dan preminuća službenice Božje Majke Marije Krucifikse Kozulić.

Naime, riječ je o pjesmi koja pjeva o životu službenice Božje koja je najveći dio svojeg pastoralnog i humanitarnog rada obilježila u Rijeci.

Majku Mariju je za potrebe spota oživjela Viktorija Gržinić iz Rijeke koja je mnoge nevjerojatno podsjetila na sveticu u mladim danima.

Mariju u djetinjstvu glumi Marika Zoe Antić iz Rijeke.

Video spot je zorno dočarao i detalje iz života svetice, njezinu obitelj i njezinu veliku posvećenost potrebitima. Prizori postaju dirljiva priča koja izaziva emocije gledatelja.

Spot je sniman u Rijeci na lokacijama na kojima je Majka Marija često boravila i na kojima se molila - kapelica Gospe od Milosti u dominikanskom samostanu, crkva sv. Jeronima u sklopu istog samostana, samostan Družbe sestara Presvetog Srca Isusova, soba Majke Marije u kojoj je i preminula. A jedan dio na otvorenim lokacijama u prirodi i u kući koja je okupila glumačku obitelj Marije dok su joj braća i sestre još bili mali je snimljen u Kašteliru blizu Poreča u Istri.

U spotu se pojavljuju i neke od časnih sestara iz Družbe sestara Presvetog Srca Isusova čiji je utemeljitelj opjevana Majka Marija.

Pjesma je nastala po nadahnuću autora i sa željom da šira publika upozna ovu divnu ženu i duhovnu majku. Stoga je naglasak stavljen na to da naša Majka Marija osluškuje molitve svih. U njezin zagovor se pouzdaju osobe posvećenog zvanja, obitelji, parovi, žene, muškarci, djeca, mladići, djevojke...

Spot uspješno ujedinjuje i pomiruje autohtono i prošlost sa suvremenim i modernim. I sama pjesma u proširenom glazbenom smislu nosi vrlo moderni izričaj sa porukom nade i ljubavi.


Izvođač i autor teksta: Barbara Brezac Benigar
Autor glazbe i aranžmana: Vlaho Prohaska
Redateljica i montažer spota: Marisela Host
Snimanje i produkcija spota: Rose art d.o.o.

Označeno u