Tko su ove godine duhovnici koncerta "Progledaj srcem" koji će uputiti duhovne poticaje?

Pjesme sigurno neće nedostajati, ali ni duhovnih poticaja za koje su ove godine odgovorni fra Jozo Grbeš i velečasni Boris Jozić.

Već je svima jasno tko je ove godine "odgovaran" da duhovne pjesme dopru do Vašeg srca, razvesele vas, ohrabre i odvedu u neke nove visine. No, tko je odgovoran za dio zahvale, molitve i za duhovne poticaje? U nastavku ćemo vas upoznati s duhovnicima koncerta ''Progledaj srcem'', piše Laudato.

Koncert "Progledaj srcem" najveći je koncert suvremene duhovne glazbe u Hrvatskoj, a već petu godinu zaredom puni zagrebačke dvorane. Zbog velikog dosadašnjeg uspjeha i interesa, ove se godine održava u najvećoj hrvatskoj dvorani Areni Zagreb 11. svibnja 2019. godine s početkom u 20:00 sati kada će se kroz pjesmu, zahvalu i molitvu ujediniti tisuće i tisuće posjetitelja. Upravo tako: kroz pjesmu, zahvalu i molitvu. Pjesme sigurno neće nedostajati, ali ni duhovnih poticaja za koje su ove godine odgovorni fra Jozo Grbeš i velečasni Boris Jozić.

Za one koji možda ne znaju fra Jozu Grbeša, on je magistar teologije koji 1986. godine stupa u franjevački red u Humcu. Studij filozofije i teologije završava u Londonu, a ubrzo odlazi u Ameriku gdje se zaređuje za svećenika te postaje župnik u hrvatskoj Župi sv. Jeronima u Chicagu. Danas je fra Jozo kustos hrvatskih franjevaca SAD-a i Kanade, Hrvatske franjevačke kustodije Sv. Obitelji.

Fra Jozo Grbeš neće biti sam - u duhovnim poticajima pridružit će mu se velečasni Boris Jozić koji je završio studij u Rimu na Papinskom lateranskom sveučilištu, a službu svećeništva vrši od 2014. godine u Zagrebu. Ako netko još ne zna za vlč. Jozića, možete ga vidjeti i čuti u župi sv. Petra Apostola gdje se sada nalazi kao župni vikar, ali i na youtube kanalu "Pod smokvom" gdje zajedno sa još šestoricom svećenika širi Božju Riječ i prenosi duhovno ozračje zajednice ujedinjene u Božjoj blizini.

I velečasni Jozić je uzbuđen zbog koncerta i poziva Vas da ga slavite zajedno s njim.

- Gospodin će se proslaviti kroz nas i po Božjoj slavi će sigurno svako srce koje se nalazi u dvorani slaviti i hvaliti Gospodina. Upravo želim da tako proslavljeni svi ljudi odu iz Arene i budu svjedočanstvo drugima i tako dalje proslavljuju Njega – rekao nam je vlč. Jozić.

Ako već niste, karte možete kupiti OVDJE i zajedno s nama proslaviti Gospodina u najvećoj zagrebačkoj dvorani, a onda Ga, puni doživljaja i duhovnog poticaja s koncerta, slaviti i izvan nje.