[VIDEO] 'Naša zvijezda' - nova pjesma o slugi Božjem Petru Barbariću

Na Dan Nadbiskupskog sjemeništa "Petar Barbarić" u Travniku, 9. svibnja, svečano će biti izvedena pjesma posvećena patronu ove ustanove pod nazivom "Naša zvijezda".

Tekst su, zajedničkim snagama, napisali s. Bernardica Crnogorac, milosrdnica iz Hercegovine na službi u Makarskoj, poznati travnički književnik Rusmir Agačević te mr. preč. Željko Marić, ravnatelj travničkog KŠC-a i rektor sjemeništa.

Aranžman je djelo Ranka Bobana koji je ujedno i otpjevao ovu pjesmu sklopljenu u Jašar studiju u Metkoviću, uz profesionalne prateće vokale.

Riječ je o pjesmi potpuno nadahnutoj likom i djelom sl. Božjega Petra Barbarića koja vjerno prati najvažnije odrednice njegova života. Petar je predstavljen kao simbol Božje ljubavi među nama, istaknuta je njegova mladenačka vjernost, pripadnost hrvatskom narodu, posebna naklonjenost Srcu Isusovu te spoj mjesta odakle je potekao – Hercegovina i gdje je skončao – Bosna.

Glavni motiv pjesme, koja će ujedno postati i svojevrsna himna Nadbiskupskog sjemeništa, jest slijediti put Petra Barbarića.