VIDEO: Pogledajte glazbeni spot "Kardinal" posvećen bl. Alojziju Stepincu

Uoči blagdana blaženog Alojzija Stepinca splitski bend Croatica objavio je novu pjesmu i spot posvećene našem blaženiku koji je podnio velike patnje u komunističkom režimu zalažući se za prava hrvatskog naroda i Katoličke crkve.

Nakon što su u studenom objavili svoju prvu pjesmu “Groblje tenkova”, posvećenu Vukovaru, splitski bend Croatica objavio je novu pjesmu posvećenu bl. Alojziju Stepincu. Autor pjesme i redatelj spota je Pere Eranović, piše HKM.

“Dragi prijatelji! Ponosno vam predstavljamo “Kardinala”, našu posvetu jednoj istinskoj ljudskoj veličini, koja je već 1946. na osuđeničkoj stolici počela demontirati komunizam, a da drugovi toga nisu bili ni svjesni.

Hvala ti veliki sveče na domoljublju i Bogoljublju kojima si nas zadužio dok nas je živih. Nikakvi ideološki filmski pamfleti u kurikulumima neće zasjeniti tvoju veličinu. Baš kako ti reče: Uzalud vam sav tisak i sve radiopostaje, našim srcima nikada nećete ovladati”, napisao je autor pjesme i redatelj spota Pere Eranović.

Ulogu kardinala Stepinca odigrao je bogoslov Ante Vrcić. Bogoslov Ante Vrcić je već bl. Alojzija Stepinca glumio u HRT-ovu filmu i u predstavi na splitskoj Bogosloviji. 

Označeno u