Vlč. Mario Brkić – ‘Molitva’ u novom ruhu

Spot za pjesmu ‘Molitva’ vlč. Marija Brkića, koju već 14 godina izvode mnogi zborovi mladih na svojim duhovnim susretima i župnim sakramentalnim slavljima, premijerno je prikazan na Laudato televiziji te je ova popularna duhovna pjesma dobila potpuno ruho.

Vlč. Mario Brkić pjesmu ‘Molitva’ napisao je još u svibnju 2007. godine, kad je bio učenik četvrtog razreda srednje škole, a nakon što je već odlučio odazvati se Božjem pozivu i postati svećenik. Pjesma je nastala kao plod jedne večernje molitve. Ona opisuje molitvu te je ujedno i sama u sebi molitva. Upravo to ozračje kraja dana jednog svećenika prikazano je u spotu prikazujući molitvu Povečerja (Časoslov) kao posljednju molitvu u danu, u kojoj svećenik prije samoga počinka Gospodinu predaje svoj duh. Dok scena nastupa za klavirom u dvorani s jedne strane odaje dojam svečanosti za vrijeme izvođenja pjesme, s druge strane molitva u sobi prikazuje stvarnost svećenika na kraju dana.

Ta molitva odvodi duh u neka nova prostranstva, što je prikazano scenom sklapanja očiju, nakon koje dolazi treća scena na ušću dvaju slavonskih rijeka. Dok su prve dvije scene snimane u noći, scena u prirodi na ušću snimana je danju, čime se dodatno želi naglasiti kako s Bogom uvijek dolazi novost koja je u netaknutoj prirodi prikazana simbolikom danjeg svjetla te spajanja dvaju živih voda tekućica. Lokacije snimanja videospota isprepliću župnu kuću i crkvu u Sarvašu, svečanu aulu Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu te predivne prikaze prirode ušća Drave u Dunav nedaleko od Aljmaša.

Tekst i glazbu napisao je vlč. Mario Brkić, a aranžman Saša Miočić, koji je ujedno zaslužan i za glazbenu produkciju, tonsko snimanje, miks i mastering. Videoprodukciju je napravio Jerko Abičić.

Svoju glazbenu priču vlč. Mario Brkić započeo je još u ranom djetinjstvu u svojoj obitelji te ju je nastavio pjevanjem u župnim zborovima, kao i školovanjem u osnovnoj i srednjoj glazbenoj školi, gdje je i maturirao solo pjevanje. Osim nastupa u zborovima, vlč. Mario Brkić nastupio je i na festivalima duhovne glazbe: ‘Uskrs festu’ i ‘Bono festu’.

Molitvu, kao glavnu temu ove pjesme, i njezino značenje, vlč. Mario Brkić opisuje kao snažno sredstvo po kojem čovjek u dodiru sa svojim Stvoriteljem doživljava novo duhovno iskustvo, učvršćuje se u istini o sebi samom te ulazi u dijalog s Vječnim.

– Radostan sam što je moja ‘Molitva’ zadobila svoju konačnu verziju i potpuno novo ruho. To me posebno raduje zbog činjenice da je već četrnaest godina rado izvođena među mnogim mladima na različitim duhovnim susretima, molitvama i sakramentalnim slavljima. Kad sam ju napisao, nisam ni mislio da bi se mogla proširiti izvan našeg zbora mladih, a sada ju, koliko čujem, pjevaju ne samo u našoj domovini nego i šire. Lijepo je vidjeti oduševljenost mnogih koji ju znaju od prije. Posebno sam oduševljen kad vidim objave u kojima pojedinci svjedoče da ih je ova pjesma vratila kući, tamo gdje pripadaju, i da im je pomogla donijeti konačnu odluku na životnoj prekretnici. Za mene kao autora pjesme najljepše od svega jest čuti da ona doista potiče na dubok i iskren odnos s Gospodinom. Neka tako i ostane! – izjavio je povodom premijere spota vlč. Mario Brkić.

Luka Kotlar, A&R diskografske kuće Laudato, rekao je kako je sretan zbog izlaska ovog spota, naglašavajući vrijednost pjesme koja se više od desetljeća izvodi diljem cijele Hrvatske i regije.

– Drago nam je biti dijelom ove glazbene priče talentiranog glazbenika koji, ovim spotom rado izvođene pjesme, čini nove korake na sceni hrvatske duhovne glazbe.

Označeno u