Zaprešić Boysi posvetili pjesmu Hrvatima izvan domovine

Novi singl grupe Zaprešić Boys „Jedna domovina“ koji je predstavljen danas, posvećen je Hrvatima diljem svijeta, ali je ujedno i podsjetnik svim ljudima u ovim teškim vremenima kako se stvarala Lijepa Naša.

“Da pamte i da ne zaboravljaju te da cijene žrtvu onih koji su se izborili za ovu lijepu zemlju, jer samo je jedna domovina”, piše u najavi spota.

Zaprešić Boysi prije pandemije koronavirusa posjetili su brojne hrvatske zajednice diljem svijeta. Sa svih tih turneja donijeli su novo životno iskustvo i brojna poznanstva. A upravo to ih je motiviralo da našim ljudima posvete i jednu svoju pjesmu. I tako je nastao novi singl „Jedna domovina“, priča o posljednjim trenucima čovjeka koji je živio u tuđoj zemlji i kojemu je posljednja velika želja bila da još jednom vidi svoju domovinu.

Nova pjesma Zaprešić Boysa doživjela je svoju pretpremijeru krajem studenoga 2021. na virtualnoj konferenciji MG2.7. Nakon katastrofalnih potresa brojne su se udruge Hrvata diljem svijeta okupile u globalnoj inicijativi One Croatia. I tako su članovi spomenute Inicijative odlučili pomoći bendu pa su nesebično prikupili financijska sredstva kako bi omogućili kvalitetniju produkciju videospota.

Hrvati iz Windsora, New Yorka, La Plate, Asunciona, Sydneya, Pertha, Beča te mnogih drugih gradova aktivno su sudjelovali u samom spotu, jer su iz svojih sredina slali videopozdrave jednoj domovini.

Spot za pjesmu „Jedna domovina“ potpisuju Nevio Smajić i Mario Borščak. Autor glazbe je Ante Pecotić, za produkciju i aranžman zaslužan je Bojan Šalamon-Shalla, a tekst potpisuje Marko Novosel.

Označeno u