ČASNA SESTRA IZ POSUŠJA Mislim da ima i tri razreda djece koja su se rodila nakon mojih tretmana

Kroz biljno lječilište časne sestre Ljubice Kovač iz Posušja prošle su tisuće i tisuće ljudi. U prvom članku za portal Hercegovina.info govorila je o tome kako je podigla na noge svoje roditelje, kako se i sama borila s bolestima koje su je snalazile, te svom prvom pacijentu. U drugom dijelu za Hercegovina.info osvrnula se na borbu brojnih parova s neplodnošću, ispričala nam je kako je izliječila jednog ministra, djevojku koja je bolovala od alopecije i još štošta.

S obzirom da danas sve više bračnih parova ima problema s neplodnošću, pitali smo časnu sestru Ljubicu ima li kakvog biljnog lijeka za to. Na to ustaje i donosi veliki album, pun slika novorođenčadi, što su joj roditelji slali nakon što bi dobili dijete, a prethodno koristili njezine pripravke iz prirode.

"Ne sjete se ni poslati sve slike, nego ja doznam od susjede, koja mi kaže pomogli ste mojoj susjedi koja nije imala 12 godina djece. Onda ja poručim da mi se pošalje slika, jer ja sve te slike skupljam", priča časna Ljubica. Upitana može li se skupiti jedan razred učenika djece koja su se rodila nakon što su dolazili kod nje u Posušje časna Ljubica odgovara "mislim da ima i tri razreda, a ne jedan".

Primajući žene koje žele biti majke, a to ne uspijevaju ostvariti, časna Ljubica je utvrdila da je to većinom povezano sa želucem. "Želudac ide gore i digne jetru, i povuče maternicu. Pitao me jedan ginekolog kako znam gdje je maternica, a nemam ultrazvuk. Odgovorila sam da mi ne treba, imam prste i napipam je, jer kuca. Maternica kuca i želudac kuca. To sam sve pronašla sama, nikakvu medicinsku knjigu nisam našla koja o tom govori, a pročitala sam ih ne znam ni koliko", pojašnjava časna dodavši da je spomenutom ginekologu objasnila gdje kuca maternica, a gdje želudac, a on nije mogao sebi doći.

"Ovo su djeca dvojice prijatelja iz Zagreba (op.a. pokaziva sliku), obojica nisu imala djece pet godina. Žene su im rodile u jednom tjednu. Želudac je bio problem kod obje. A ovo su blizanci (op.a. pokaziva drugu sliku). Majka je imala jedno dijete i onda šesto godina nije imala, isto je problem bio želudac. Bilo je slučajeva kada je i do muškarca, spermiji nisu u redu, a imamo i tu izvanredno dobar lijek. Evo ovo dijete. Njegova mama je iz Osijeka, a dugo nije imala djece.

Rekla mi je ako rodi da će mi ga donijeti kad mu bude tri mjeseca. Bilo je proljeće, prekrasan dan, bio je otvoren prozor gdje ja radim, kad netko me zove. Pogledam, kad ona s djetetom. Sletim dolje da ih obadvoje zagrlim, a ono malešno se otkinu k meni. Ja ga brže uzmem, samo što nije palo. I onda majka reče, zna dijete tko mu je pomogao da dođe na svijet", objašnjava časna Ljubica.

Dalje pokaziva bebu para iz Italije, koji je također imao problema s neplodnošću, pa potom i jedne liječnice koja dugo nije imala djece. "Ona je puno obišla i na kraju došla tu", kaže časna dodavši da dođe mnogo liječnica, medicinskih sestara.

Dolaze i poznati

Upitana dolaze li joj poznati, kaže da dolaze nogometaši, pjevači, nema tko ne dolazi. Pjevači dolaze radi grla, a dolazio je i jedan ministar. Upitana koliko biljni pripravci mogu pomoći kada su u pitanju dijabetes, povišen krvni pritisak, časna odgovara da i za to imaju pripravke.

"Imamo za visoki pritisak i čajeve, i tekućinu i kapi", priča. Potom u albumu s djecom nailazi na fotografije jedne djevojke, na jednoj bez kose, na drugoj s bujnom crnom kosom. "Ova djevojka kad je došla k meni nije imala niti jedne dlake na glavi. Došla je tu i ja joj dadnem što imam za alopecije da mjesec dana troši. Ona je nakon mjesec dana došla i samo pet-šest bijelih dlaka. Ja ostala zatečena, jer alopeciju riješim odlično. A imala je prvi put rolku, pa joj nisam štitnjaču vidjela.

Ja joj kažem da ima štitnjaču, a ona u nevjerici. Dva mjeseca je ležala na Rebru, a nisu joj to otkrili. Dala sam joj potom lijek za štitnjaču i melem. Kad jednoga dana pokuca, marama na glavi, a majka joj potegnu maramu. Ispod kosa gusta ko četka", priča dalje časna. Za godinu dana kosa je narasla do ramena, a djevojka je svugdje spremna svjedočiti o učinkovitosti bilja sestre Ljubice.

Bog liječi

U više navrata tijekom naše posjete, časna Ljubica napominje da je bilje u njezinim rukama, a ozdravljenje u Božjim, odnosno da daje lijek, a Bog ozdravlja. "Ja svaki dan za svoje pacijente molim, i misu prikažem. Bez molitve nema ništa. Bog mi je sve. Tri nutarnje poruke sam doživljavala da moram i trebam liječiti, nikad to nikome neću reći. Nisam ni sanjala da ću ovo raditi. Ja sam jako voljela samostan, voljela sam vesti one misnice i odmah sam se za to opredijelila. U Splitu sam se obukla i toliko sam žarko Boga molila da ne moram nikad izaći iz samostana. Možda je se Bog dragi smijao mojoj molitvi, jer je on imao drugi plan", odgovara.

Neke tegobe pacijenata vidi već po izgledu, a da ništa ne kažu. Pomaknute želuce po izgledu lica, astmaši kašlju, a i karcinom jetre ima posebne znakove na koži koje prepozna, ali pacijentu ništa ne govori, nego ga uputi na snimanje. Svakoga primi, nastoji pomoći. U svojoj 81. vedra, pozitivna, na nogama čvrsta, jakog stiska i velike želje da liječi. Ponudila nas je, uz ostalo i čajem. Nismo odbili, a i kako bi, piše Hercegovina.info.

Označeno u