Livanjski “Bajker” s adresom u Splitu cijelo ljeto pomaže siromašnima

U moru negativnih vijesti, tračeva, žutila, negativnih komentara naše svakodnevnice uspio sam doći do jedne jako lijepe i pozitivne vijesti. Još pogotovo kad se radi o našem Livnjaku, ta vijest dobiva i posebno notu lijepoga za nas.

Naime, naš sugrađanin koji živi i radi u Splitu, nekako daleko od očiju javnosti, bez prevelike pompe, radi za svoju zajednicu. Često ga možete vidjeti u Livnu, na trgu kralja Tomislava u njegovom ritualu ispijanja kave (ogroman čovjek od cca 190 cm i 120 kg), donose livnovine.com.

Marin Vrgoč, dakle, radi za Yacht Week, organizaciju koja u Splitu odvodi imućne turiste na sedmodnevna krstarenja Jadranom. To je manje-više poznato, ali ono što nije poznato jest to, da nakon sedam dana krstarenja, Marin i njegovi prijatelji iz Moto Kluba Specijalne Policije, po završetku obilaze marine po Splitsko-Dalmatinskoj županiji, te prikupljaju neiskorištenu, neotvorenu, zapakiranu hranu koja je ostala.

Zatim istu tu hranu, piće i potrepštine odvoze u socijalnu samoposlugu u Splitu, gdje beskućnici i siromašni mogu potpuno besplatno tu hranu preuzeti za svoje potrebe.

Moto Klub Specijalne policije iz Splita će uskoro, u suradnji s poznatim kuharom Nevenom Aljinovićem, organizirati humanitarnu večeru gdje će spomenuti kuhar kuhati mnogobrojna jela za beskućnike i siromašne.

Akcije prikupljanja hrane za socijalne samoposluge odradili su skoro 20 puta ovoga ljeta i ne planiraju prestati i sljedeće godine, odnosno sljedećeg ljeta, a do nove sezone Yacht Week-a vjerojatno će pronaći nove načine na koje će moći pomoći svojim sugrađanima kojima pomoć uistinu treba.

Bravo Marine, bravo Moto Klub Specijalne policije.