Sadržaj s oznakom: Livno

Za župu Podhum kod Livna došašće je započelo blagoslovom kipa sv. Oca Pape Ivana Pavla II., autora akademskog kipara i grafičara Tonija Kozarića koji inače radi u Majčinom selu u Međugorju. Jedan od njegovih djela je i kip BDM koji se nalazi na kružnom toku između Vionice i Čitluka.

Objavljeno u Vijesti iz regije | 13.10.2020.

Baby-boom u Livnu

Sedmero djece rođeno je danas u livanjskom rodilištu, a poseban Božji blagoslov doživjela je mlada majka Katarina Lovac koja je na svijet donijela trojke!

U župu Svih svetih u Livnu stigla je 31. ožujka slika „Milosrdni Isus“. Ove korizme se posebno organizira hodočašće slike „Milosrdni Isus“ u sve župe Banjalučke biskupije.

"Najdraži rezultat su nam sreća ljudi u potrebi i osmjeh djeteta"

Popularni livanjski band Martini čine vokali Ilija Gelo i Vesna Ivković, Ante Radoš - Šoba (gitare), Robert Vidović (bas-gitara), Mario Perković (klavijature) i Ante Brčić (bubnjevi). Oni su ovih dana s KUD-om Ljubunčić snimili spot za vrlo popularnu pjesmu “Jedan dan života” koju su Livnjaci, posebno oni u inozemstvu, odmah prigrlili.

Kanton s tri imena, službeno kanton s brojem 10, oku nudi neke od najljepših slika koje Bosna i Hercegovina ima.

Župa Bila kod Livna nastala je podjelom čuklićke župe 1925. godine i jedna je od najmlađih župa u livanjskom kraju.

U moru negativnih vijesti, tračeva, žutila, negativnih komentara naše svakodnevnice uspio sam doći do jedne jako lijepe i pozitivne vijesti. Još pogotovo kad se radi o našem Livnjaku, ta vijest dobiva i posebno notu lijepoga za nas.

Za doček izbornika Zlatka Dalića, njegovi Livnjaci pripremili su pravi spektakl, a prijenos dočeka uživo je prenosila Laudato TV.

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić izjavio je medijima u rodnome Livnu, gdje mu je u utorak navečer organiziran veličanstven doček, da će ostati na klupi Vatrenih bude li imao punu potporu da nastavi raditi taj posao.

Na gradskom stadionu "Zgona" u Livnu bit će priređen veliki doček za izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića.

Livnjaci, zajedno sa stanovnicima mnogih drugih gradova, ovog utorka, na gradskom stadionu Zgona dočekuju Zlatka Dalića.

Kako je objavila Facebook stranica dočeka 'Livno dočekuje Zlatka' osim Thompsona, kao što je ranije objavljeno, nastupit će i Mate Bulić.

Završno natjecanje Vjeronaučna olimpijada 2018. održano je 25. travnja 2018. u Livnu u Osnovnoj školi Fra Lovro Karaula.