POSVEĆEN KIP SV. IVANA PAVLA II. u župi Podhum kod Livna

Za župu Podhum kod Livna došašće je započelo blagoslovom kipa sv. Oca Pape Ivana Pavla II., autora akademskog kipara i grafičara Tonija Kozarića koji inače radi u Majčinom selu u Međugorju. Jedan od njegovih djela je i kip BDM koji se nalazi na kružnom toku između Vionice i Čitluka.

Na pučkoj svetoj misi u 10 sati koju je predvodio banjolučki biskup Franjo Komarica uz koncelebraciju domaćeg župnika fra Jurice Periše i patera Mate Anića, ravnatelja Radio Marije upriličen je nesvakidašnji prizor u župi Pothum. U dupke punoj crkvi sv. Ivana Krstitelja župljanke i župljani bogatiji su za terrakotin kip sv. pape Ivana Pavla II. koji će na poseban način resiti ovu župnu zajednicu.

U obraćanju vjernicima fra Jurica istaknuo je kako pored kipa bl. Alojza Stepinca i slike bl. Ivana Merza, kip sv. Oca popunjava ovu župnu zajednicu s velikanima koji su se na poseban način istaknuli kod Hrvatskog katoličkog puka i obilježili suvremenu povijest našega naroda.

Biskupa Franjo Komarica u propovijedi dotaknuo se načela sv. Pape Ivana Pavla II. koji je obilježio njegov pontifikat, a to su obitelj, mladi i živa zajednica.

„Papa Ivan Pavao II. duboko se utkao u naš Hrvatski narod koji je posjetio našu banjalučku biskup i naglasio kako moramo ostati i opstati u svojoj zajednici... On je molio za nas  dok je bio među nama, ali sigurno sada kada je s ostalim svetima da su njegove molitve još upućenije i blagoslovljenije za čitav naš narod“, istaknuo je biskup Komarica.

Po okončanju svete mise upriličena je zakuska za pjevače, ministrante i sve koji pomažu živu zajednicu sv. Ivana Krstitelja u Podhumu.