Molitva povodom sjećanja na pobijene franjevce i puk vrisakinfo.hr

Molitva povodom sjećanja na pobijene franjevce i puk

Na Trgu širokobrijeških žrtava, 4. veljače, povodom Dana sjećanja na pobijene franjevce i puk, koji se obilježava 7. veljače, položeni su vijenci i zapaljene svijeće za sve stradale žrtve Širokog Brijega i Županije Zapadnohercegovačke.

Ispod križa položeni su vijenci i zapaljene svijeće za sve hrvatske žrtve stradale u Drugom svjetskom ratu i poraću. Vijence su postavila izaslanstva Grada Širokog Brijega, Županije Zapadnohercegovačke i Hrvatskog narodnog sabora.

Uz nazočnost predstavnika županijske i gradske izvršne i zakonodavne vlasti, kao i predstavnika udruga proizišlih iz Domovinskog rata, intonirana je himna hrvatskog naroda Lijepa naša te upriličena molitva koju je predvodio vicepostulator Vicepostulature postupka mučeništva Fra Leo Petrović i 66 subraće fra Miljenko Mića Stojić.

Inače, Grad Široki Brijeg je donio Odluku o obilježavanju 7. veljače Danom sjećanja na pobijene franjevce i puk, a Županija Zapadnohercegovačka Odluku o proglašenju 7. veljače Danom sjećanja – spomendana – na žrtve komunističkog zlosilja u Županiji Zapadnohercegovačkoj, javlja vrisak.info.

Označeno u