VANDALIZAM Stočanin obnovio kapelu i Gospin kip, po drugi puta je stučen i devastiran

U stolačkom naselju Hodovo, uz lokalnu prometnicu prema Stjepan Krstu sinoć je po drugi puta je stučen i devastiran Gospin kip, koji je prvi puta slomljen i obezgavljen 20. studenog prošle godine.

O svemu je za Hercegovački portal  ponovno izvijestio Ante Antunović, mještanin koji je zajedno s obitelji već dva puta uredio kapelicu i postavio kip u spomen na svoju pokojnu kćer, na svome privatnom zemljištu.

Opet se sve dogodilo pod okriljem noći, policija je bila na licu mjesta, a za razliku o prvog puta, ovoga puta bi u pronalasku počinitelja mogla pomoći kamera.

vandalizam-gospin-kip-stolac.jpg

Naime, nakon što je prvi put obezglavljen kip, slomljena brava na ulazu u kapelicu, staklo i Gospin kip, Antunović je sve obnovio, učinio još ljepšim, te postavio i video nadzor, a u sve je uložio više tisuća eura.
U policiji pak saznajemo da se poduzimaju sve potrebne mjere i radnje s ciljem pronalaska počinitelja ovog ponovljenog kaznenog djela. Koliko će u svemu pomoći izuzeta kamera znati će se kroz par dana, piše hercegovacki portal.

Označeno u