FRANKFURT: Na procesiji Velikog petka u Frankfurtu više od tisuću Hrvata

Tradicionalna pobožnost Križnoga puta na Veliki petak upriličena je u danas popodne i uvečer u Frankfurtu na Majni, gradu u kojem već živi više od 20 tisuća Hrvata.

U toj drugoj po veličini hrvatskoj katoličkoj misiji izvan Hrvatske, koju predvodi župnik fra Željko Ćurković, procesiji Velikog petka u Frankfurtu je nazočilo više od tisuću vjernika. Procesija je išla ulicama grada Frankfurta a u njoj se nosio križ i svijeće, molilo se i pjevalo, piše Fenix-magazin.

Duga nekoliko stotina metara, hrvatska kolona vjernika dostojanstveno je prolazila frankfurtskim ulicama. Posebice uočljiva bila je u pješačkoj zoni Zeila gdje je, okružena brojnim župskim redarima koji su vrhunski odradili svo posao, izazivala pozornost njemačkih prolaznika i brojnih turista.

Na Konstablerwache kolona se zaustavila a vjernici su u krugu ispunili taj poznati trg. Čitano je nekoliko postaja Križnog puta te se postom nastavilo s molitvom i pjevanjem. Nastavljajući potom Križni put ulicama Frankfurta, procesija je završila u katedrali sv. Bartolomeja, gdje su uvečer služeni obredi Velikog petka.

Kako je prošla pobožnost Križnog puta u Frankfurtu, pogledajte u našoj foto galeriji.