Hrvati u Dublinu proslavit će prvu svetkovinu svoje zaštitnice - SVETE MAJKE TEREZE IZ KALKUTE FOTO: HKM Dublin

Hrvati u Dublinu proslavit će prvu svetkovinu svoje zaštitnice - SVETE MAJKE TEREZE IZ KALKUTE

Hrvatska katolička misija Dublin proslavit će u nedjelju 4. rujna 2022. godine prvu svetkovinu svoje zaštitnice – svete Majke Tereze iz Kalkute, redovnice.

Od ove godine pa svake sljedeće, misija će svetkovinu slaviti u nedjelju koja je najbliža spomendanu, javlja dijaspora.hr.

Tako će ovogodišnje misno slavlje započeti u 12.45 sati u crkvi Svete Marije, a predslavit će ga vlč. Antun Pašalić, mladomisnik biskupije Killaloe. Vjernici će se zatim okupiti na druženju u prostorijama župe…

“Pozivamo sve vas da se aktivno uključite i u pripravu slanih i slatkih proizvoda. Za organizaciju se javimo našoj obitelji Ivanov (kontakt: 086 751 4344, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.). Budimo im spremni pomoći i u pripremi prostora”, pozvao je vlč. Josip Levaković, voditelj HKM-a Dublin.

Velikom slavlju prethodit će molitva Velike devetnice od 26. kolovoza…

“Bilo bi dobro i lijepo kada bi ovaj dan bio jedan od onih dana u godini kada ćemo svi, sa cijeloga otoka, hodočastiti u našu crkvu u Dublinu – u našu maticu”, istaknuo je vlč. Levaković

Označeno u