Hrvati u Mississaugi ispunili crkvu: Tek kasnije otkrivamo da su privlačne ponude današnjice zapravo otrov našeg života FOTO: Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu

Hrvati u Mississaugi ispunili crkvu: Tek kasnije otkrivamo da su privlačne ponude današnjice zapravo otrov našeg života

Vjernici župe Hrvatskih mučenika u Mississaugi proslavili su u nedjelju svog nebeskog zaštitnika – blaženog Alojzija Stepinca.

Kako u posljednje vrijeme polako popuštaju ograničenja broja osoba u zatvorenom prostoru zbog COVID-19 pandemije, na misnom slavlju okupio se veći broj vjernika nego inače nedjeljom, piše dijaspora.

Svetu misu predslavio je don Ilija Petković iz Oakvillea, susjedne hrvatske župe, u zajedništvu s domaćim župnikom vlč. Božidarom Tenšekom, don Ivanom Vukšićem i fra Markom Puljićem.

U prigodnoj propovijedi don Ilija je sve okupljene potaknuo da svojim životom prihvaćaju vrijednosti koje je živio blaženik te da slavlja, kako Stepinčeva tako i drugih blagdana, ne budu samo datumi na kalendaru već prilika da u potpunosti prepoznajemo svetinje koje su i njima bile najvažnije u životu: vjernost Bogu i Crkvi.

“A vrijeme u kojemu živimo često nam nudi privlačne ponude za koje mislimo da su šećer, a tek kasnije otkrijemo da su zapravo otrov našeg života te je zato još više potrebno imati svete nebeske zaštitnike”, naglasio je don Ilija.

Na misi su kao i uvijek u svečanim prilikama sudjelovali članovi folklornih društava u narodnim nošnjama (djeca i mladi), a misne dijelove svojim sviranjem popratili su i tamburaši.

Označeno u