Hrvatska zajednica u Pforzheimu već 25 godina svakog utorka moli krunicu

Ujesen 1997. godine veliki štovatelj Majke Božje, svećenik salezijanac don Stjepan Pasarić koji je tada djelovao na području Pforzheima, započeo je u tamošnjoj zajednici s molitvom krunice, kratkim meditacijama iz Svetoga pisma i slavljenjem svete mise prvenstveno za bolesne, piše dijaspora.

Bolesni su za njega uvijek bili na prvom mjestu, obilazio ih je u njihovim domovima i bolnicama, te je izrazio želju da se zajednica počne moliti u maloj kapelici bivšeg misijskog centra.

Kada je 2005. osnovana velika Hrvatska katolička misija Mittelbaden, u koju su tada ujedinjene bivše hrvatske katoličke misije – Karlsruhe, Pforzheim–Bruchsal, Gaggenau–Rastatt i Offenburg, svećenici su se preselili u Karlsruhe, a molitvena zajednica u Pforzheimu nastavila je s molitvom krunice u kripti crkve sv. Ante.

Taj molitveni susret u proteklih 25 godina nikad nije prekinut (osim tijekom ljetnih praznika).

Broj vjernika koji su dolazili utorkom na molitvu bio je različit, a posljednjih godina je porastao, zbog čega je kripta postala premala tako da sada vjernici mole u crkvi pola sata prije svete mise, napisali su na stranicama Hrvatske katoličke misije Mittelbaden.

Označeno u