Hrvatska zavjetna krunica iz Australije povezala muškarce koji mole na koljenima iz Sydneya i Zagreba

Nedavno moljena krunica na koljenima ispred zagrebačke katedrale, 18. lipnja 2022. po prvi puta na takav način održana bila je kako sami organizatori kažu među ostalim inspirirana i moljenjem hrvatskih muškaraca u Sydneyu u Australiji.

Osim što i jedni i drugi mole ispred svoje katedrale a obe su zapravo u samom centru grada i u Zagrebu a tako i u 5,5 milijunskom Sydneyu još nešto je bilo zajedničko u oba slučaja. Naime i jedni i drugi su bili povezani istom krunicom koju su držali u rukama za vrijeme molitve. Naime hrvatski muškarci u Sydneyu koji su molitvu počeli predvođeni Bratovštinom Presvete Krvi Kristove još prošle godine svečano su predstavili i promovirali svoju „Hrvatsku zavjetnu krunicu“ o kojoj smo pisali https://domovina.info/index.php/2021/10/27/hrvatska-zavjetna-krunica-iz-sydneya/ a više detalja o njoj možete doznati na samoj stranici Bratovštine https://www.kofpb.org/2021/10/27/hrvatska-zavjetna-krunica-cro/.

domovina info 1

domovina info 2

domovina info 3

Krunica je to koja u sebi nosi duboku i veliku simboliku hrvatske vjere, povijesti, tradicije i ratničkog duha. Većina molitelja krunice na koljenima ispred katedrale u Sydneyu uglavnom ima u rukama Hrvatsku zavjetnu krunicu a ista krunica je bila podijeljena i muškarcima u Zagrebu koji su po prvi puta na takav način molili krunicu na koljenima a krunice su im podijelili hrvatski branitelji umirovljeni časnici hrvatske vojske Werner Ilić te Marinko i Rudi. Same krunice , točnije njih 150 komada blagoslovio je dan prije sisački biskup Vlado Košić u crkvi Svetog Antuna na Svetom Duhu u Zagrebu. U zadnjih dvadeset godina nažalost ne postoji nikakav plan hrvatske državne vlasti da na stvaran i učinkovit način počne povezivati Hrvatsku sa njenim iseljeništvom rekli su nam neki od hrvatskih muškaraca iz Sydneya, a očito je to shvatila i sama dijaspora te i hrvatski branitelji te su se sami okrenuli najboljem i najučinkovitijem načinu – molitvi – koja je jedina zasada kadra napraviti stvarne promjene. Ako je tako dobijen Domovinski rat i pobjeda nad agresorom i neprijateljem u ovom slučaju bi molitva trebala pokrenuti razum i volju onima koji imaju stvarne poluge vlasti da sa riječi i prigodnih fraza prijeđu na stvarnu i konkretnu politiku povezivanja i useljavanja iseljene Hrvatske dijaspore u matičnu domovinu.

domovina info 4

 Hrvatska zavjetna krunica je put i način povezivanja.

Sydney je povezan s Zagrebom.

Na redu su sada i drugi, nadam se da će ovo pročitati i netko od Hrvata u Kanadi, USA, Argentini i tako redom po zemljama gdje živimo širom svijeta.

Učinimo našu Hrvatsku novim evropskim – Izraelom, Irskom ili Švicarskom. Vrijeme je!

domovina.info

Označeno u