Kardinal Stepinac uzor hrvatskim katolicima u Sydneyu

Svećenik Zvonimir Gavranović (rođen 1946. godine) koji godinama radi i djeluje u australskoj biskupiji Parramatta u Sydneyu predstavio je svoju knjigu na engleskom jeziku o životu i radu kardinala Alojzija Stepinca „IN SEARCH OF CARDINAL STEPINAC“ u nedjelju, 26. lipnja 2022. prigodom molitvenog doručka u Hrvatskom katoličkom centru „Gospe Velikog zavjeta“ u Blacktownu pred hrvatskim katoličkim muškarcima na njihovom redovitom jednomjesečnom okupljanju, javlja domovina.info.

Knjiga koja je tiskana u nakladi „Kršćanske sadašnjosti“ iz Zagreba prije više godina jednako je aktualna i danas a bilo je nadasve zanimljivo predavanje o životu i djelu pokojnog kardinala Alojzije Stepinca koje je prisutnima održao autor knjige koji je inače porijeklom iz Imotske krajine a cijeli život radi kao australski svećenik. Duhovno buđenje koje se događa među hrvatskim porijeklom muškarcima u Australiji a na poseban način u Sydneyu obogaćeno je novim i poticajnim prikazom života pokojnog kardinala a svim prisutnima posebno su odjeknule kardinalove riječi – “Ništa me neće prisiliti da prestanem ljubiti pravdu, ništa me neće prisiliti da prestanem mrziti nepravdu, a u ljubavi prema svome narodu ne dam se ni od koga natkriliti.”

 Ljubav prema hrvatskom narodu i porijeklu postoji i živi u srcima mnogih Hrvata u Australiji i vjerujemo da će naći svoj put i način da povežu i ovaj daleki kontinent sa Lijepom našom domovinom.

Označeno u