Lijepa vijest za Hrvate u Mississaugi! Josip Pavić svećenički je kandidat

Član Župe Hrvatskih mučenika u Mississaugi Josip Pavić od lipnja je svećenički kandidat u St. Augustine’s Seminary u Torontu.

Pavić je rođen 22. svibnja 1996. u Mississaugi gdje je i živio cijeli život. Osnovnu i srednju školu završio je u istom gradu, a na Sveučilištu Toronto diplomirao je političke znanosti i povijest religije i sociologije. Drugi je od petorice sinova ponosnih roditelja Anke i Ivana Pavića, javlja dijaspora.hr

Josip je već razmišljao o svećeničkom pozivu, a odgovor u njemu konačno je sazrio početkom ove godine kada je to objavio župniku te stupio u kontakt s odgovornim osobama u St. Augustine’s Seminary.

Na svoju molbu o ulasku u bogoslovno sjemenište dobio je pozitivan odgovor pa će krajem kolovoza započeti svoju formaciju na teološko-filozofskom studiju u Torontu kao kandidat Nadbiskupije Toronto.

“Naša župna zajednica Hrvatskih mučenika u Mississaugi ponosna je što će i treći mladić (Josip) uz dvojicu braće (Krešimira i Marka Bušića) biti kandidat za svećenika. Dragi Josipe, hvala ti što se nisi plašio odgovoriti na Božji poziv! Budi hrabar u godinama formacije koje su pred tobom. Neka te prati zagovor Hrvatskih mučenika i sv. Josipa, čuvara nazaretske obitelji”, objavili su iz ove hrvatske župe u Mississaugi.

 

Označeno u