MISA U BIETIGHEIM-BISSINGENU O PROSLAVI ZAŠTITNIKA ZAJEDNICE SV. FRANJE U službu novog voditelja zajednica uveden fra Ante Babić

Hrvatska katolička zajednica Bietigheim-Bissingen prosavila je u nedjelju, 6. listopada 2019. svoga zaštitnika sv. Franju Asiškoga.

Tada se ujedno nakon pet godina djelovanja i ukupno 36 godina djelovanja u Njemačkoj oprostio voditelj hrvatskih katoličkih zajednica Bietigheim-Bissingen, Vaihingen Enz i Illingen fra Josip Bebić i pastoralni suradnik Toni Kulić, koji je u tim zajednicama i zajednicama Ludwigsburg i Korntal djelovao godinu i pol. Ujedno je u službu novog voditelja zajednica Biettigheim-Bissingen, Vaihingen Enz i Ilingen uveden fra Ante Babić.

Svečano Misno slavlje u crkvi sv. Lovre u Biettigheimu predvodio je predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, pomoćni biskup vrhbosanski mons. Pero Sudar, u zajedništvu s fra Josipom Bebićem, fra Antom Babićem, delegatom za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivicom Komadinom, mjesnim njemačkim župnikom i zamjenikom dekana vlč. Rolandom Deckwartom i župnikom u Vaihingen Enz vlč. Karlom Böckom. Misnom slavlju pribivao je i referent za dušobrižništvo katolika drugih materinskih jezika u Biskupiji Rottenburg-Stuttgart Ulrich Reif sa suprugom.

Sve je na početku pozdravio fra Josip Bebić te je posebno zahvalio biskupu Sudaru na predvođenju Misnog slavlja.

Biskup Sudar je u propovijedi istaknuo kako smo plod Božje ljubavi, koji je sama ljubav. „Mi smo Božja obitelj. Crkva je Božja obitelj, a mi smo dio Crkve u koju danas mnogi sumnjaju, u kojoj se događaju nama čudna događanja. U njezinoj tisućljetnoj povijesti Bog joj je znao uvijek pokazati put. Bog je u njoj otvarao uvijek nove perspektive. I danas Bog vodi ovu i ovakvu Crkvu. To se pokazuje žrtvom i spremnosti živjeti za druge. Ta ljubav prema Bogu uključuje i ljubav prema njegovoj Crkvi. Zato danas pod ovom Svetom misom, gdje se mjenjaju pastiri ove zajednice, molimo da nam Bog sačuva to zno vjere i povjerenja u njega, iz kojeg onda kliče i zrije plod naše pripadnosti Crkvi, našem hrvatskom narodu, a iznad svega pripadnosti Božjoj obitelji. Budimo ponosni da smo djeca Božja, da smo katolici – članovi njegove Crkve“, istaknuo je.

Vlč. Roland Deckwart je zahvalio fra Josipu Bebiću na djelovanju u tim zajednicama u suradnji s mjesnom Crkvom te mu je zaželio Božji blagoslov na daljnjoj službi gvardijana u samostanu Zaostrogu u R. Hrvatskoj. Ujedno je pročitao dekret o imenovanju novim voditeljem zajednica fra Ante Babića uime mjesnog biskupa mons. Gebharda Fürsta. Ujedno mu je zaželio novi početak u tim zajednicama. Prigodnu zahvalnu riječ uputio je i referent Ulrich Reif koji je prenio zahvali i pozdrav mons. Fürsta i kanonika mons. Paula Hildebranda. Na kraju Misnog slavlja prigodnu riječ u povodu fra Josipova oproštaja i oproštaja Tonija Kulića i uvođenja u službu fra Ante Babića delegat vlč. Ivica Komadina, vlč. Karl Böck, Marija Bauer, te uime pastoralnih vijeća tih zajednica Ivan Bodrožić i Mihajela Nosić. Toni Kulić je zahvalio svima na suradnji u tim zajednicama. Na kraju je prigodnu riječ uputio novi voditelj zajednica fra Ante Babić koji je istaknuo kako će nastaviti na tragu uspješnog djelovanja svojih prethodnika u tim zajednicama. Mons. Pero Sudar je posebno zahvalio fra Josipu Bebiću na obnašanju službi delegata za hrvatsku pastvu u Njemačkoj i ravnatelja dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu.

Misno slavlje uveličali su mješoviti zbor i zbor mladih pod vodstvom Tonija Kulića. Nakon Misnog slavlja, slavlje je nastavljeno u prostorijama zajednice zajedničkim ručkom, prenosi zivazajednica.de. (kta)

Označeno u