Mjesec dana proveo je na respiratoru, na Novu godinu potpisao je ček od 250 tisuća dolara za žrtve potresa, a jučer je molio krunicu

Otac Ivan Ike Mandurić u subotu 2. siječnja organizirao je 22. krunicu “Hrvata svega svijeta”. Molilo se putem zoom platforme i YouTubea za sve žrtve potresa na Banovini.

U molitvu je uveo sisački biskup mons. Vlado Košić. Uz njega i o. Iku Mandurića, molitelji su bili australski dobrotvori Ante Mihaljević, Marko Franović, Mihael Mile Bošnjak, Damir Berdi, Zoran Mihaljević i Mark Franović (svi iz Sydneya) te Marko Štefanec iz Kanade, koji su se zdušno angažirali u akciji prikupljanja humanitarne i financijske pomoći za potresom razrušenu hrvatsku Banovinu, piše dijaspora.hr.

Biskup Košić prije same molitve opisao je razmjere štete nastale u potresu na crkvenim objektima u Sisačkoj biskupiji, a njegove riječi pratili su stravični prizori urušenih crkvi, kapela, ali i sisačke katedrale.

Marko Franović, 80-godišnjak koji je prošle godine preživio koronu (mjesec dana bio je na respiratoru bez svijesti), u petak 1. siječnja 2021. ispisao je ček na 250 tisuća dolara za žrtve potresa, a dan kasnije u pola noći molio je krunicu.

Na pitanje novinara portala Domovina što se u njegovom životu promijenilo nakon korone, Franović, kojemu je ovo samo još jedan od mnogobrojnih čekova za hrvatske ustanove i crkve diljem Australije i Lijepe Naše, odgovorio je: “Prije sam radio šest dana tjedno po desetak sati i ustajao se svaki dan ujutro pet minuta do četiri. Sada sam to promijenio – ustajem u 4.20 sati (jasno opet ujutro)”.

“Bez obzira na rijeku volontera, svu humanitarnu pomoć koja dolazi iz cijele Hrvatske, ali i pomoći sa svih kontinenata i država svijeta, uvijek je važno i moliti. Ovim putem spajamo tri kontinenta u molitvi”, naglasio je otac Ivan Ike Mandurić.

Označeno u