NA STEPINČEVO! Hrvatska dijaspora izabrala svoju službenu zastavu

U nedjelju 10. veljače u Sjedinjenim Američkim Državama u gradu Clevelandu hrvatski iseljenici izabrali su, uz službenu zastavu Republike Hrvatske svoju vlastitu zastavu, zastavu hrvatske dijaspore.

Jednoglasnim odabirom, hrvatska dijaspora je za svoju zastavu izabrala povijesnu hrvatsku zastavu, crveno, bijelu, plavu trobojnicu s grbom u sredini. Hrvatska dijaspora je vijest o službenoj zastavi poslala Ministarstvu Uprave Predsjednici ,Predsjedniku Sabora i Predsjedniku Vlade RH. Vijest o tome objavio je Frank Bilaver, američki HDZ-ovac na svom Facebooku a njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

Na sastanku hrvatskih iseljenika u Clevelandu na Stepinčevo 10 veljače 2019. godine.

Odlučeno je i jednoglasno prihvaćeno kako će izgledati ZASTAVA I GRB HRVATSKE Dijaspore.

Te pozivamo sve Hrvatske ustanove ,Crkve ,škole ,klubove i druge organizacije u iseljeništvu da uz službenu zastavu RH istaknu i zastavu Hrvatske Dijaspore. Pošto već od uspostave i obrane RH svaka Županija ima svoju zastavu i Grb, danas 10 veljače 2019. godine predstavnici Hrvatskog iseljeništva na sastanku u Clevelandu što uživo, što video nadzorom javili su nam se predstavnici iz svih zemalja u iseljeništvu. Prijedlog organizatora Franka Bilavera bila je samo jedna točka dnevnog reda ,usvajanje Zastave i Grba Hrvatske dijaspore.


Prijedlog Fra Joze Grbeša je bio da to bude povijesna HRVATSKA Zastava. Što je jednoglasno prihvaćeno. Danas dajemo do znanja svim institucijama u Hrvatskom iseljeništvu (Dijaspori) da i mi kao i svaka druga Županija u RH imamo svoju Zastavu i Grb.

Zahvaljujem svima i šaljem Ministarstvu Uprave Predsjednici, Predsjedniku Sabora i Predsjedniku Vlade RH radosnu vijest o službenoj Zastavi Hrvatske Dijaspore.