Najveća hrvatska župa u dijaspori vraća se starom početku

Epidemiološke mjere koje su se odnosile na vjerska okupljanja prestale su 3. travnja vrijediti u svim crkvama nadbiskupije München Freising, piše dijaspora.

Vjernike Hrvatske katoličke župe München obradovala je vijest kako se te subote ukidaju sve epidemiološke mjere, nakon više od dvije godine epidemije Covida-19 i brojnih ograničenja koja su tim povodom propisivana.

Epidemiološke mjere ukinute su zbog „poboljšanja situacije, visokog stupnja kolektivnog imuniteta, kao i procjene da je virus dobrim dijelom manje opasan”.

“Iza nas je vrlo zahtjevno vrijeme koje je, nažalost, mnogima prouzročilo velike boli zbog posljedica bolesti i gubitaka voljenih osoba, kao i ograničenja koja su sputavala susrete napose sa starijima i nemoćnima. Opravdana je radost svih ljudi što su mjere dokinute. No, uz još uvijek potrebnu dozu opreza, nadamo se povratku redovite, normalne svakodnevice društvenoga, crkvenoga i vjerničkoga života”, naglasio je župnik fra Petar Klapež.

Prestankom epidemioloških mjera za vjerska okupljanja u ovoj župi više se neće slaviti dvostruke nedjeljne svete mise te se župa vratila nedjeljnom rasporedu misa kao što je to bilo prije pandemije.

“U tom ozračju u svoje osobno ime, te u ime fratara i časnih sestara, kao i pastoralnih djelatnika naše župe, zazivam Božji blagoslov na sve vjernike, te želim plodonosne dane u svim pastoralnim aktivnostima naše župe”, zaključio je fra Petar Klapež.

 

Označeno u