Obitelj Grigić iz Kuchena u marijansko svetište Ave Maria dolazi od 1976.

Vjernici hrvatskih katoličkih zajednica sv. Leopolda Bogdana Mandića iz Geislingena i bl. Jakova Zadranina iz Göppingena hodočastili su na Duhovski ponedjeljak u marijansko svetište Ave Maria u Deggingenu.

Na hodočašću su se isticali krizmanici i ministranti te obitelji s djecom. Dio vjernika prema odredištu se uputio u jutarnjim satima pješice i biciklima, a među njima je bilo i onih koji dolaze od prvog hodočašća, održanog 6. lipnja 1976. godine. To su Mato i Marica Grigić iz Kuchena, javlja dijaspora.hr.

Hodočašću se pridružila i jedna slovenska obitelj iz Donzdorfa. Program je započeo pobožnošću Križnog puta koji je predvodio vlč. Vilim Koretić, voditelj Hrvatskih katoličkih zajednica Aalen i Heidenheim.

Okupljeni prvi put nakon dvije godine proslavili svog zaštitnika
Svečanu misu predvodio je fra Ivica Jurišić, voditelj Hrvatskih katoličkih zajednica Göppingen-Geislingen i član Franjevačke provincije Bosne Srebrene. Pozdravnu riječ vjernicima uputio je rektor Hans Georg Schmolke, a propovijedao je vlč. Koretić. Ovogodišnji krizmanici sudjelovali su u prinosu darova, dok su pjevali zborovi iz Göppingena i Geislingena.

Označeno u