ODRŽANA PRVA SVETA MISA NA HRVATSKOM JEZIKU Hrvatska katolička misija u Essenu ima novi duhovni dom Foto: HKM Essen

ODRŽANA PRVA SVETA MISA NA HRVATSKOM JEZIKU Hrvatska katolička misija u Essenu ima novi duhovni dom

U nedjelju, 4. lipnja, u 12.00 sati, povijesni trenutak obilježio je crkvu St. Hedwig u Essenu, gdje je održana prva sveta misa na hrvatskom jeziku.

Crkva je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a vjernici iz Hrvatske katoličke misije Essen radosno su se okupili u svom novom duhovnom domu, javlja Croexpress.

Vjernici iz HKM Essena sada će nedjeljom i blagdanima redovito slaviti Boga na svom jeziku u crkvi St. Hedwig.
Sveto misno slavlje predvodio je vlč. Ivica Komadina, delegat za hrvatsku pastvu u Njemačkoj. Vjernici su s radošću pjevali i skrušeno molili, osjećajući se blagoslovljenima što su konačno dobili svoj prostor za duhovno okupljanje.

Iz HKM Essena su izrazili zahvalnost svima koji su na bilo koji način (pri)pomogli u uspješnom preseljenju u novu crkvu prije godišnjih odmora. Nakon Svete mise, vjernici su nastavili druženje uz kolače, piće i kavu u dvorani pored crkve, osjećajući snažno zajedništvo koje će se nastaviti razvijati u novim prostorijama.

Nove prostorije crkve St. Hedwig bit će ne samo mjesto vjerskih obreda, već i središte duhovnih i kulturnih događanja za hrvatsku zajednicu u Essenu. Vjernici iz HKM Essena s radošću gledaju u budućnost, vjerujući da će im njihov novi dom pružiti priliku za još snažnije povezivanje i očuvanje vlastite baštine.