Pater Ike Mandurić s hrvatskom dijasporom iz Australije: Nemojmo prestati voljeti ono što je svake ljubavi vrijedno

“Hvaljen Isusa i Marija, dragi Hrvati pozdravljamo vas u našoj ‘Krunici Hrvata svega svijeta'”, i tako već 20 subota pater Ike Mandurić započinje svoje obraćanje.

Kako mudro odgovoriti, a ne reagirati?
I to ne u crkvi, nego putem zoom aplikacije. Ova zanimljiva inicijativa izazvala je ogroman interes među hrvatskom dijasporom i našim ljudima u domovini, piše dijaspora.hr.

Ideja za molitvom pojavila se nakon razornog potresa u Zagrebu i tijekom pandemije koronavirusa. U međuvremenu su se dogodili još neki napadi na hrvatskog čovjeka i njegovu katoličku vjeru pa je gledateljima “Krunica Hrvata svega svijeta” postala srcem sve bliža, a kilometrima sve udaljenija.

U protekloj dvadesetoj došlo se i do hrvatske dijaspore u Australiji: Josipa Furjanića, Ivice Kovača, Dona Markušića, Ante Mihaljevića i Mirjane Solomun.

“Gdjegod da ste i koliko god vas ima, budite to što jeste. Ne prestajte voljeti svoju domovinu. Ne prestajte vjerovati da ona ima perspektive. Ne dopustite da vas poteškoće i sumnje u tome pokolebaju. Upravo je put trpljenja i križa, koji često podrazumijeva nepravdu, uvrede i poniženja, put kojim je Krist pošao. S obzirom na to da kao domoljubi prolazimo isto, to samo znači da idemo Kristovim putem”, rekao je pater Ike Mandurić, a svoje dojmove i pozdrave iznijeli su i sudionici krunice…

“Htio bih reći da su ove nakane bile zahtjevne, jer živimo u zahtjevnim vremenima, ali kao što je rekao naš kardinal Stepinac, moramo se boriti i kada sve izgleda nemoguće. Kada u Hrvatskoj netko nešto dobro napravi, uvijek tvrde da netko stoji iza njega. Pogledajte tko stoji iza mene. Sretan Božić svima, sve najbolje”, istaknuo je Don Markušić.

“Sutra u Sydneyu, kod Hrvatskog katoličkog centra sv. Antuna Padovanskog, slavimo obljetnicu posvete naše crkve koja je sagrađena 1907. godine, a posvećena 1968. na treću nedjelju došašća”, rekao je Ivica Kovač, pozdravivši sve okupljene.

“Pozdravljam svoje župljane, mi smo prije nekoliko tjedana proslavili 35. godišnjicu otvorenja naše crkve. Imali smo dva svećenika i 16 ministranata. To je prvi takav slučaj u našoj povijesti. Održana je lijepa procesija, ljudi su bili iznenađeni. Neka nas Bog blagoslovi, da se svijet promijeni i da izađemo iz ovoga stanja”, dodao je Josip Furjanić.

“Pozdravljam svoju zajednicu u Blacktownu i Sydneyu. Pozdravljam i svoje Hrvate u Bosni i Hercegovini. Uvijek molim za vas. Sretan vam Božić”, kratko je rekla Mirjana Solomun.

“Pozdravljam svoju dragu rodbinu u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Čestitam im Božić. Ovakve akcije čine me jako radosnim. Molim sve da se ujedinimo jer smo tako jači”, naglasio je Ante Mihaljević.

Tako naivno sam pomislio da se ništa neće promijeniti. Promijenilo se sve!
Na kraju je pater Ike Mandurić zahvalio sudionicima krunice, partnerima i gledateljima. Susret je zaključio riječima: “Ne dopustimo da nas ikada išta odvrati da prestanemo voljeti ono što je svake ljubavi vrijedno. I kada ne bi bilo nikakvog ostvarenja onoga što smo nekada željeli, sama ta ljubav, te suze, ta mučeništva i te molitve, bilo bi sasvim dovoljni da svim srcem volimo svoju Hrvatsku i svoju crkvu”.

Označeno u